Három fős kamaszcsoport pofozott és lopott a mátészalkai vasútállomáson

Három fős kamaszcsoport pofozott és lopott a mátészalkai vasútállomáson
© Illusztráció: getty images
Mátészalka – Két fiatalt szólítottak le, akik az iskolába tartottak. Az egyiküket megpofozták és elvették a mobiltelefonját.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytat eljárást három fiatalkorúval szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint a 15, 16 és 17 éves fiúk 2016. január 15-én reggel a mátészalkai vasútállomáson leszólítottak két iskolába tartó, hasonló korú kamaszt. Egyiküktől elvették mobiltelefonját, megpofozták a fiút, és további veréssel fenyegették, amikor vissza akarta kérni. A nyomozás adatai szerint a másik sértettet korábban az egyik gyanúsított többször egy közösségi oldalon fenyegetett azért, hogy megkapja mobiltelefonját, de nem járt sikerrel.

A mátészalkai rendőrök a bűncselekmény napján elfogták, és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták a feltételezett elkövetőket. A 15 és a 17 éves gyanúsítottat -akik hasonló bűncselekmény miatt már voltak büntetve- őrizetbe vették, 16 éves társuk szabadlábon védekezik.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés