Három játékosra van még szüksége a Phoenixnek

Pöstényi Zoltán (6, labdával) sem folytatja a játékot
Pöstényi Zoltán (6, labdával) sem folytatja a játékot - © Fotó: ÉM-archívum
Tiszaújváros – A csapatépítés miatt a feljutás egyelőre nem lehet cél az újvárosi klubnál.

Nincs változás a Tiszaújvárosi Phoenix KK NB I/B-s férfi-kosárlabdacsapatánál abban a tekintetben, hogy a közelgő 2018/2019-es szezonban is Szendrey Zsombor lesz a vezetőedző. A fiatal szakvezető még 2017 elején került erre a posztra, menet közben Brunyánszky Istvánt váltotta.

Nem volt jelzés

– Az elmúlt másfél évben sok tapasztalatot szereztem, mondhatni rutinosabb lettem – jegyezte meg lapunknak Szendrey Zsombor.

– Mindig vannak megoldandó feladatok, akadnak nehézségek most is a csapatépítés, a felkészülés terén, de mindent igyekszem, igyekszünk megoldani.

Kíváncsiak voltunk arra is, vajon kérdés volt-e, hogy folytatja a kispadon mint vezető­edző.

– Miután nem volt jelzés részemre, hogy a klubvezetés ne volna elégedett a munkámmal, az eredménnyel, minden ment, megy a maga kerékvágásában, nyilvánvalóvá vált, hogy csinálom tovább – tette hozzá Szendrey Zsombor.

Négy felnőttkorú

Amint azt említette a tréner, a csapatépítés terén akadnak nehézségek…

– Egyelőre kilenc játékosunk van, közülük mindössze négyen felnőttkorúak – sorolta a Phoenix szakvezetője.

– Pár olyan kosarasunk, akik tavaly kerettagok voltak, családi vagy munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudják tovább vállalni a csapatban való szereplést, nekik köszönjük az eddigieket. Voltak és vannak is tárgyalások lehetséges igazolásokkal, de volt, aki úgy döntött, hogy nem jön hozzánk, elállt a Tiszaújvárosba való szerződéstől, ám a jövő héten már lehetnek új embereink. Igazából három kosárlabdázóra lenne még szükségünk: egy irányítóra, egy bedobóra, valamint egy centerre. Amikor befejeztük az előző évadot, úgy gondoltuk, nem lesz légiósunk, ám pillanatnyilag úgy áll a helyzet, hogy mégiscsak szükségünk lesz rá.

Nem lesz semmi

Az újvárosiak a Zöld csoportban szerepeltek és szerepelnek majd (amely az A-csoport, illetve az NB I/B Piros csoport után a harmadik vonalnak felel meg), a 2017/2018-as bajnokságot a harmadik helyen zárták. Még júniusban keringtek olyan hírek, hogy esetleg nem minden Piros csoportos gárda fogja vállalni az indulást, és emiatt feljebb léphetnek az újvárosiak – ám ebből, úgy néz ki, már nem lesz semmi. A célról az alábbiakat nyilatkozta a szakmai munka irányítója:

– Tavaly a biztos bennmaradás elérése volt kitűzve, de jóval előrébb végeztünk, a bronzéremmel túlteljesítettük a célt – mondta Szendrey Zsombor. – Az előző bajnokságot úgy fejeztük be, hogy majd a következőben jussunk fel a Piros csoportba, de így, hogy ismét új csapatot kell építeni, azt fogalmaztuk meg, hogy legyünk a középmezőny biztos tagjai, hogy saját fiataljaink fejlődjenek.

A héten három alkalommal mozognak, mozogtak a Phoe­nix játékosai, a teljes értékű felkészülés a jövő héten kezdődik, ekkor tud mindenki csatlakozni a csapathoz. A versenynaptár egyelőre nem ismert, de a bajnokság vélhetően szeptember közepén indul.

ÉM-MI


Névsorolvasás

Maradtak: Gáspár Balázs, Pongrácz Gergely, Szabó Norbert, Kovács Zoltán, Szilasi Bence, Katlan Roland

Érkeztek: Molnár Bence (utánpótlásból), Berta Bence (utánpótlásból), Jónás Bence (utánpótlásból)

Távoztak: Pöstényi Zoltán (befejezte pályafutását), Endrész Tamás (befejezte pályafutását), Piukovics Bálint (Salgótarján), Orosz Dominik (Debrecen), Bakos Dániel (Debrecen), Brugós Olivér (?), Kiss Balázs (?), Denzel Jackson (?)
hirdetés