Három jelölt Laskodon

Akt.:
Három jelölt Laskodon
Laskod – Vasárnap nemcsak országgyűlési képviselőket választanak Laskodon, hanem a település új polgármesterére is leadhatják voksukat a választópolgárok, ugyanis a község korábbi polgármestere decemberben lemondott a tisztségéről.

A polgármesteri címért három jelölt is indul az időközi választáson, a sorsolási sorrend szerint: Jakab Zoltán, Pallay Ferenc Péter és Mihók Tibor. A három jelöltet arra kértük, röviden mutassák be terveiket, elképzeléseiket, vajon megválasztásuk esetén mi mindent szeretnének megvalósítani a településen.

Jakab Zoltán (független) – Élhetőbb falut, biztos piacot, s átláthatóságot

– Laskodon élek immár 18 éve feleségemmel és két gyermekemmel, 47 éves vagyok. Azért döntöttem úgy, hogy elindulok polgármesterjelöltként, mert hiszem: egy falu vezetése nem a vezető anyagi helyzetétől, „hibátlan” életétől függ, hanem hozzáértésétől, emberségétől, a kölcsönös tisztelettől és csak utána a politikai hovatartozástól. Mit szeretnék, ha megválaszt a település lakossága? Szeretném a falut élhetőbbé tenni, a mezőgazdaságot jövedelmezőbb termékekkel, biztos piaccal fellendíteni, a mezőgazdasági és önkormányzati kiadásokat csökkenteni átlátható, napra pontos szigorúbb elszámoltatással mindenkivel szemben. A célom továbbá egy szociális szövetkezet létrehozása, a Laskodi Labdarúgó Egyesületet újra beindítása és a már megnyert pályázat megvalósítása. A terveim között szerepel az orvosi ellátást az emberek véleményét figyelembe véve mindenki számára megnyugtatóvá tenni.

– A polgármesteri hivatal dolgozóit nem hozzám közeli, hanem tapasztalt dolgozókkal kell pótolni. Az állatállományt növelni szeretném. Segítséget eddig is nyújtottam az elmúlt 18 évben a helyi szervezeteknek, a megválasztásom esetén is ez a szellem vezérel. Ehhez a munkához kérem az önök segítségét, szavazatát. Figyelmüket tisztelettel megköszönöm.

Pallay Ferenc Péter(Fidesz-KDNP) – A hiány csökkentése, a pályázatok kivitelezése

– Laskodon születtem keresztény, konzervatív családban. Ennek szellemében neveljük feleségemmel három gyermekünket. 1996-tól működtetünk tésztagyártó üzemet családi vállalkozásban, 20 embernek munkát adva. Mindig a faluban éltem, ismerem a falunk életét. 2002 óta vagyok képviselő-testületi tag. Ez idő alatt lehetőségem volt arra, hogy közelebbről megismerjem településünk lehetőségeit és megélhetési gondjait. 2010-től változás vette kezdetét, valami más, valami jobb indult el az országban, a községben.

– Erőre kaptak a vállalkozások, megszűnt a munkanélküliség nagy része, az állam átvállalta az önkormányzatok adósságait. 2014-ben Laskod községünkben a választások után nagy reményekkel indultunk az új ciklusnak. Hamar szembesültünk vele, hogy a felelőtlen költekezés súlyos pénzügyi helyzetbe sodorta az önkormányzatot. Sorra mondtak le a polgármester asszony munkatársai, majd 2017 decemberében ő maga is lemondott, nehéz terheket hátrahagyva. Fő feladatunk a hiány csökkentése mellett a megnyert pályázatok megvalósítása. Úgy gondolom, összefogással mindez lehetséges! A képviselő-testületben a többség személyemben látja azt a vezetőt, akivel megvalósítaná ezeket a feladatokat, felkértek, hogy induljak el.

Mihók Tibor (független) – Korrupciómentesen és magas színvonalon

– Hatvanegy éves vagyok, harmincötödik éve házas. Két felnőtt gyerekünk van, Roland és Krisztián. Laskodi születésűként érthető, hogy elkötelezett híve vagyok községünk fejlődésének. Örömmel mondhatom el, hogy a sok éves téli álomból Laskod felébredt, és az elmúlt időben fejlődő pályára lépett. Ez jórészt a közbeszerzési pályázatok eredményének köszönhető, kb. 150–160 millió forint értékben. Az idei évben egy új orvosi rendelő építése és más önkormányzati épületek energetikai felújítása lesz a fókuszban. Sajnos, a településünknek nincs saját orvosa. Itt szeretném felhívni a pályakezdő vagy tapasztalt orvosok figyelmét, hogy ez év szeptemberétől, ha a képviselő-testület hozzájárul, lesz ­lehetőség praxis vásárlására, és egy új, az alapellátáshoz szükséges modern eszközökkel felszerelt intézményben vehetnek részt a gyógyításban. A fejlődés másik fontos eleme a közmunkaprogram. Mezőgazdasági, állatte­nyésztési, és infrastrukturális feladatok várnak megvalósításra.

– Jelenleg képviselőként, a megválasztásom esetén pedig polgármesterként arra törekszem, hogy ezek a beruházások korrupciómentesen és magas színvonalon valósuljanak meg. Választási győzelmem esetén a lakosság lesz a győztes. Ezt megígérem!
hirdetés