Három korosztály, negyvenöt meccs

A nyíregyháziak kadett csapatára is öt ellenfél vár
A nyíregyháziak kadett csapatára is öt ellenfél vár - © Fotó: Nyíregyházi Kosársuli
Nyíregyháza – Nagyszabású lány kosárlabda felkészülési torna veszi kezdetét csütörtökön, az NYKS szervezésében.

Három korosztályban hat-hat csapat szerepel a Nyíregyházi Kosársuli által szervezett, csütörtöktől vasárnapig tartó lány felkészülési tornán. A juniorok a Szent Imre-gimnáziumban, a a kadettek – döntően – Bánki-középiskolában, a serdülők pedig – nagyobbrészt – az Eötvös-iskolában játsszák majd mérkőzésiket.
A juniorok a Bige Holding-, a kadettek az Agroker-, a serdülők pedig a Carl Zeiss-kupáért mérkőznek majd, valamennyi korosztályban hat-hat csapat küzd a helyezésekért. A legnagyobbaknál a Pécsi VSK, a Szolnoki Sportcentrum, a Széchenyi KA Győr, a BEAC Újbuda Kosárakadémia, a Nyíregyházi Kosársuli és a romániai Eminescu Oradea (Nagyvárad), a középső korosztályban a DVTK Akadémia, a Szolnoki Sportcentrum, a Szekszárdi KSC, a Nyíregyházi Kosársuli, a Kanizsai Vadmacskák és a Debreceni KA, míg a legkisebbeknél a DVTK Akadémia, a Miskolci VSI-Vadmacskák, az MTK Budapest, a Dunakeszi Kiscicák, a Nyíregyházi Kosársuli és a romániai Nagyvárad alkotja a mezőnyt.

Valamennyi korosztályban körmérkőzéses rendszerben mérkőznek a felek, vagyis egy-egy csapat öt találkozót vív a hosszú hétvége folyamán, a három korosztályban összesen 45 mérkőzést rendeznek csütörtök kora délutántól vasárnap kora délutánig.
hirdetés