Sport

2014.06.19. 13:59

Az én világbajnokságom: Yves Simplice Mboussi | Védeni kellett a kameruni játékosok házát

Sokakat sokkolt, hogy szerdai vereségével kiesett a címvédő Spanyolország, de olyan vélemények is megjelentek, hogy nem kell ahhoz világbajnoknak lenni, hogy két meccs szerzett pont és akciógól nélkül, 1–7-es gólkülönbséggel álljon egy csapat.

Sokakat sokkolt, hogy szerdai vereségével kiesett a címvédő Spanyolország, de olyan vélemények is megjelentek, hogy nem kell ahhoz világbajnoknak lenni, hogy két meccs szerzett pont és akciógól nélkül, 1–7-es gólkülönbséggel álljon egy csapat.Kamerunnak is megvan a maga baja: az afrikaiak is másodszor veszítettek a vb-n, és a horvátok elleni 0–4 következtében a címvédőhöz hasonlóan ők is elszálltak. A Kisvárda futballistája, Yves Simplice Mboussi a kameruni fővárosban, Yaondéban tartózkodik, és honfitársaihoz hasonlóan ő is alaposan meglepődhetett a történteken. Vagy mégsem?

– Az az igazság, hogy gyenge ez a válogatott, és nem is a tudása miatt, hanem mert nem egységes, széthúzás van az öltözőben – jellemezte az állapotokat a védő. – Már a kiutazáskor is gondok merültek fel, a válogatott tagjai anyagi vitába kerültek a vezetőséggel, nem vették át az elnöktől a nemzeti zászlót, holott ez a ceremónia hagyomány nálunk a világversenyek előtt. Szégyen, amit a horvátok ellen műveltek a pályán a játékosok, a szurkolók nehezen tolerálták a látottakat, a meccs után több helyen is zavargások voltak, a híresebb futballisták házait pedig rendőrök, biztonságiak védték. Kár a történtekért, mert nagy reményeket fűztünk a csapat szerepléséhez. Ezzel együtt zárásként még játszhatunk egy jót a házigazda brazilokkal, bízom benne, hogy megfricskázzuk kisvárdai csapattársam, Myke hazájának válogatottját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!