Három kuka égett Kisvárdán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. március 22-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Több szabadtéri tűzesethez is riasztották a tűzoltókat szerdán napközben.

Egy hektár területen égett a száraz aljnövényzet szerdán délelőtt Tuzséron, a Nyárfás út közelében. A záhonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Botpaládon a Fő utca egyik kertjében lévő gallyégetéstől terjedtek át a lángok a szomszéd telekre is, a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését, míg Dombrádon két helyen is a kisvárdai hivatásos tűzoltóknak adott feladatot a szabadtéri tűz oltása, de Kékcsén, Fényeslitkén, Aranyosapátiban,Kocsordon és Nyírbogáton is hasonló eseményeknél kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Nagyméretű fenyőfa dőlt meg egy épület felé és akadályozta a közlekedést is szerdán délelőtt Kisvárdán, az Árpád utcában. A helyi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és láncfűrész segítségével távolították el a veszélyes fenyőt. Személyi sérülés nem történt.

Három darab 120 literes műanyag szemetes kuka és azok tartalma égett szerdán este Kisvárdán, a Halassy utca egyik lakóházának az udvarán. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, a szándékosság gyanúja nem merült fel.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés