Három nap alatt három fesztivál lesz Dögén

Akt.:
Az idei Nyírségi Vágta is izgalmas versenyeket ígér
Az idei Nyírségi Vágta is izgalmas versenyeket ígér - © Fotó: magánarchívum
Döge – A III. Szabolcsi Lovasfesztivál és a 10. Jubileumi Nemzeti Vágta nyírségi előfutamán nem csak a lovak vágtatásától lesz hangos a környék.

Az idén minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várják az érdeklődőket. A lovasfesztivál hagyományos programjait szombaton mulatós, vasárnap pedig könnyűzenei fellépőkkel és gyermekprogramokkal gazdagítják a szervezők – Kisvárda és Döge önkormányzata, valamint az Ameko Lovas Sport és Szabadidő Egyesület.

A programok június 2-án, pénteken 9 órakor az II. Outdoor Sportfesztivállal kezdődnek a szabadidőközpontban, majd szombaton a VII. Döge Krumplifesztivál programjaival folytatódik a rendezvénysorozat, vasárnap délelőtt pedig a Nyírségi Vágta előfutamai kezdődnek, és nem marad el a legkedveltebb viadal, a Hírességek fogathajtóversenye sem. A Nyírségi Vágta döntője 17 órakor lesz a galopp-pályán, a Kishuszár Vágtán ifjú lovasok pónikon ülve mérik majd össze tudásukat.

Magyarság, összetartozás, lovas nemzet, egészséges, sportos, tudatos élet – ezek a hívószavai a szabolcsi rendezvénynek.

– Kimondhatjuk, hogy ez az egyik legfontosabb közösségformáló kezdeményezés a régióban, és nemcsak az élő hagyományainkat teszi elérhetővé, hanem mozgósítja az egész nemzetet, és itt, most a hangsúly az egész nemzeten van – mondta a rendezvény fővédnöke, dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

A fesztivál részletesebb programját lapunk későbbi számában közöljük.

KM
hirdetés