Helyi közélet

2008.12.11. 06:50

A biztonságosabb tömegközlekedésért Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Kevés város mondhatja el magáról, hogy egy év alatt egymilliárdos fejlesztést hajtott végre a helyi autóbusz közlekedés javítása érdekében.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/tomegkozlekedes/cn/szon-news-km_01-20081210-060708">A felújítások helyszínei: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

– Mintegy 400 millió forintból megújul a megyeszékhelyen az Állomás téren lévő írányító és utasforgalmi épület, korszerűbbé tesznek több mint száz buszmegállót, és a város három pontján gyalogos átkelőhelyeket alakítanak ki. A beruházás várhatóan jövő februárban kezdődik, a napokban írták ki a kivitelező kiválasztására vonatkozó ajánlattételi felhívást.

Ebből az apropóból tartott sajtótájékoztatón Csabai Lászlóné polgármester elmondta: kényelmesebbé, egyszerűbbé és biztonságosabbá kívánják tenni a helyi tömegközlekedést. Danku Andor személyszállítási igazgató pedig ezt szinte kiegészítve hozzátette: 2005 óta hat millióval kevesebben utaztak a Szabolcs Volán Zrt. járatain, s ezt szeretnék visszahozni. A tíz új, alacsonypadlós autóbusz 625 millió forintba került, és ezzel a programmal kiegészítve egy év alatt összesen egymilliárd forintot fordítanak a helyi tömegközlekedés infrastruktúrális feltételeinek javítására.

A jövőre induló beruházás során a buszközlekedés zavartalan lesz, s többek között az Északi körúton, a Csaló közben, valamint a Kállói úton buszöblöket alakítanak ki, így az autóforgalmat már nem fogják akadályozni a megállóban álló buszok.

A Közösségi közlekedés infrastruktúrális fejlesztése projekt összköltsége 394 millió 706 ezer 970 Ft. Ebből uniós és hazai támogatás: 355 millió 38 ezer 920 forint. Önkormányzati sajáterő: 39 millió 668 ezer 050 Ft.

Kapcsolódó cikkek:

- Bednárik Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában