Három utcát védenek meg

Három utcát védenek meg
Hollóháza – A napokban indult meg az a beruházás Hollóházán, amely a két évvel ezelőtti tavaszi-nyári rendkívüli esőzések okozta csapadékvíz-elvezetési problémákat hivatott megoldani. Ezen felül a projekt keretében három önkormányzati útban keletkezett károkat állítanak helyre úgy, hogy ezzel megelőzzék a későbbi veszélyhelyzeteket.

A három önkormányzati – Kossuth, Májushegy és Rákóczi – úton ezért vadonatúj csapadékvíz-elvezetési rendszert építenek ki. Elkészül az utak alapozásának a megerősítése, új útpadkákat, járdákat alakítanak ki és újraaszfaltozzák mindhárom utat. A három út közül különösen a Májushegy utca fejlesztése számít kiemelt feladatnak, hiszen az ott megvalósuló rekonstrukció nemcsak az esőzés káros hatásait küszöböli ki, hanem az utca megcsúszásának a veszélyét is korlátozza – tudtuk meg Koleszár Sándortól, Hollóháza polgármesterétől.

A település polgármestere még elmondta, a projekt megvalósulását követően a településen meglévő közszolgáltatások – polgármesteri hivatal, posta, orvosi rendelő, óvoda, általános iskola – elérhetősége és megközelíthetősége jobbá és biztonságosabbá válik. Az érintett utcákban több mint félezren laknak, ezért a vízelvezetés problémájának megoldása a település lakossága számára is meghatározó jelentőségű.

A most megvalósuló beruházás összértéke megközelíti a 79 millió forintot, amelyhez a település önkormányzata pályázati úton 75 millió forint támogatást nyert el. ÉM
hirdetés