Háromból három: döntőben a nyíregyháziak!

Szikszai Róbert is megmutatta magát
Szikszai Róbert is megmutatta magát - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Tallinnban megkezdődött az utánpótláskorúak (U23) atlétikai Európa-bajnoksága. A csütörtöki nyitónapon – a magyar válogatott tagjaként – három, a Nyíregyházi Sportcentrum színeit képviselő versenyző lépett színre

A diszkoszvetés selejtezőjében az első csoportban porondra szólított Káplár János produkciója (54.91 méter) a 12. helyre bizonyult elegendőnek, ezzel éppen becsúszott a döntőbe. A második csoportban Szikszai Róbert is megmutatta magát, aki a harmadik legjobb eredménnyel (58.34) jutott ugyancsak a fináléba, amelyet pénteken bonyolítanak le.

Bakosi Péter szintén bemutatkozott az észt fővárosban rendezett eseményen – sikerrel. A magasugrás selejtezőjében a 210, majd a 215 centimétert elsőre teljesítette, a 218 cm némiképp kifogott rajta, de harmadik kísérletre ezt is átvitte. Ennyi elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy ő is érdekelt legyen a döntőben, mégpedig szombaton. A körülményekről csak annyit: Bakosi szakadő esőben kezdett, majd napsütésben folytatta szereplésést – meglehetősen szélsőséges időjárás uralkodik tehát a balti államban. Ott, ahol szombaton a negyedik nyíregyházi fiatal is debütál: Kerekes Dóra szintén diszkoszvetésben próbál nagyot alakítani.

KM-BT
hirdetés