Háromnapos mínusz három

Bálint ismét remekelt
Bálint ismét remekelt - © Fotó: Magánarchívum
Nyíregyháza – Egyre kevesebb hiba van a válogatott Závaczki Bálint érett játékában.

Címvédőként érkezett Závaczki Bálint az elmúlt hét végén rendezett 14. felnőtt Bolgár Openre. A mostani helyszín, a Pravets Golf Klub két éve adott helyet a versenynek, akkor Bálint először szerepelt itt 14 évesen, és a nyolcadik helyen zárt +2,+2,+9-es eredménnyel.

Az idén is komoly mezőny jött össze, hiszen több kategóriában 19 ország 84 indulója vett részt. Bálint az indulók között a hetedik hcp-es-ként (a játékos átlagos tudásszintjét jelzi) érkezett erre a megmérettetésre.

Csak egy németnek sikerült

Az erős mezőnyben kiegyensúlyozott, érett játékot mutatva, a végjátékban is magabiztosan játszva szerezte meg a második helyet. Ezt az ezüstérmet a három nap alatt 0, –1, –2-es, összesített –3-as eredménnyel érte el.

Mindössze egy 34 éves, a világranglistán a 236. helyen álló német versenyzőnek, Die­ter Consulnak sikerült jobb eredményt elérnie és ezzel elhódítani Bálinttól a bolgár trófeát.

– Nagyon elégedettek vagyunk a mutatott játékkal. A három nap alatt ütött 14 birdie (az adott pályaszakaszon az előírtnál egyel kevesebb ütésszámból teljesítés, a szerk.) mindenképpen azt mutatja, hogy a játéka egyre pontosabb, egyre jobban tud összpontosítani.

Rendszeresen a nulla alatt van

– A jövőre nézve az is bizakodásra ad okot, hogy egyre kevesebb hiba van Bálint játékában, így rendszeresen nulla alatt tudja tartani az eredményét – értékelte fia és tanítványa teljesítményét Závaczki Zsolt.

KMTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés