Háromszázezer forintot lopott egy mátészalkai dohányboltból

Háromszázezer forintot lopott egy mátészalkai dohányboltból
© Fotó: police.hu
Mátészalka – A rendőrök egy órán belül azonosították az elkövetőt.

A rendőrség Tevékenység- irányítási Központjába egy mátészalkai dohányboltban elkövetett lopásról érkezett bejelentés 2017. szeptember 22-én 6 óra 10 perckor. A rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a bejelentést követő 45 percen belül azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit a Csengeri Rendőrőrs munkatársai a jelenlegi tartózkodási helyéül szolgáló csengeri ház udvarán elfogtak.

02

A megalapozott gyanú szerint B. D. 31 éves urai lakos 2017. szeptember 22-én 6 óra előtt néhány perccel lopási szándékkal bement egy mátészalkai Nemzeti Dohányboltba, ahol kihasználta az ott dolgozó eladó figyelmetlenségét és az üzlet pénztárgépének kasszájából eltulajdonított közel háromszázezer forintot, majd elmenekült.

03

B. D. elfogásakor a rendőrök egy rejtekhelyen, az egyik melléképület tetejét fedő cserepek alatt megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított készpénzt. A rendőrök a férfit a Mátészalkai Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítotti kihallgatása alatt beismerő vallomást tett. A nyomozás további részében a gyanúsított szabadlábon védekezhet.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés