Harry herceg “benevezte” bátyját és sógornőjét a következő londoni maratonra

London, 2012. április 22., vasárnap (MTI) – Tévénézők milliói előtt “nevezte be” bátyját és sógornőjét, vagyis Vilmos herceget és Katalin hercegnőt a jövő évi londoni maratoni futóversenyre Vilmos öccse, Harry herceg.

A brit fővárosban vasárnap tartották az éves nagy maratoni versenyt becslések szerint 38 ezer részvevővel. A célszalag II. Erzsébet királynő fő londoni rezidenciája, a Buckingham-palota előtt volt, ahol – a londoni maratonik történetében először – ezúttal Harry, az uralkodó unokája várta a befutókat.

A versenyt élőben közvetítő BBC televízió sportriportere megszólaltatta a herceget, megkérdezve egyebek mellett, hogy őt nem próbálták-e rávenni a részvételre. Harry, az örök tréfamester azzal védekezett, hogy ő maga évek óta próbálkozik a nevezéssel, de hát sajnos eddig soha nem sikerült kiharcolnia az indulás jogát.

A kacagó BBC-riporter mikrofonjába ezután teljesen komoly pókerarccal még belemondta, hogy “ez egy fantasztikus verseny, és jövőre a bátyám és felesége is indulni fog”. 

Az élő adásban elhangzott kijelentést pillanatnyi döbbent csend követte, majd Harry is elnevette magát, hozzátéve, hogy Vilmosnak “ezek után most már tényleg részt kell vennie” a 2013-as londoni maratonin.

Valószínűleg hármuk titka marad, hogy Harry mit kap majd bátyjától és sógornőjétől a kéretlen “nevezésért”, bár lehet, hogy a fiatalabb herceg ezt szánta ajándéknak Vilmosék közelgő első házassági évfordulójára.

Vilmos herceg – Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz – tavaly április 29-én kelt egybe polgári származású kedvesével, Kate Middletonnal. A királynő a világraszóló londoni menyegző után a Cambridge hercege, illetve hercegnője címet adományozta az ifjú házaspárnak.
hirdetés