Harvey Weinsteint ábrázoló bábut égetnek el az idei Guy Fawkes-napi ünnepségen az angliai Edenbridge-ben

Akt.:
Harvey Weinsteint ábrázoló bábut égetnek el az idei Guy Fawkes-napi ünnepségen
Harvey Weinsteint ábrázoló bábut égetnek el az idei Guy Fawkes-napi ünnepségen - © Fotó: Independent
London – A szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein amerikai producert ábrázoló hatalmas bábu elégetése lesz idén a fő attrakciója az angliai Edenbridge Guy Fawkes-napi ünnepségének a hétvégén.

Az Örömtüzek Éjszakájának is nevezett ünnepség hagyományos Fawkes-bábuja mellé, az Edenbridge-i Örömtűz Társaság minden évben elkészítteti egy éppen népszerűtlen közéleti szereplő mását is, aki idén – a szavazatok döntő többségét megszerezve – a hollywoodi filmmogul lett.

Az immár több mint 50 nő által vádolt Weinstein csaknem 11 méter magas mását a szokásos évi ünnepség fő attrakciójaként fogják elégetni szombaton. A rendezvény bevételeit jótékonysági szervezetek támogatására fordítják – írta a The Daily Telegraph.

A társaság szóvivője szerint csakúgy, mint az elmúlt több mint húsz évben, idén is erős mezőnyből válogattak. Mint felidézte, tavaly egy Donald Trumpot, 2015-ben pedig a volt FIFA-elnököt, Sepp Blattert ábrázoló bábut égettek el.

Az úgynevezett guy kiválasztására egy héttel az esemény előtt kerül sor. A bábu elkészítése általában 4-5 napot vesz igénybe.

A Weinstein-bábu egy csillagot és egy csapót tart a kezében, miközben egy Oscar-szobor talapzatán áll, mögüle pedig egy szőke nő feje bukkan ki.

Az edenbridge-i rendezvénynek több mint tízezer látogatója van évente az ország különböző részeiből.

Az ünnepség fáklyás felvonulással kezdődik, amely végighalad a város egyik fő utcáján, majd a bábuk elégetésével és tűzijátékkal zárul.

– MTI –


A nagy vihart kavart Marton László-üggyel kapcsolatban kérdeztük Spronz Júlia jogászt, a Patent Jogvédő Egyesület (Patriarchátust Ellenzők Társasága) munkatársát
Budapest, Miskolc - „Megindult egy társadalmi diskurzus, ami egyfajta tudatosodást generált.” Interjú: Spronz Júlia jogásszal. A nagy vihart kavart Marton László-üggyel kapcsolatban kérdeztük Spronz Júlia jogászt, a Patent Jogvédő Egyesület (Patriarchátust Ellenzők Társasága) munkatársát. Az egye...

Harvey Weinstein és Marton László
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A művészvilág esetei hívták fel rá a figyelmet. De nem csak a művészvilágot érinti. Világszerte ráirányította a figyelmet a nőket ért szexuális zaklatásra a botrány, amelyet a The New York Times robbantott ki az idén október elején. Az általuk megírt történet Holl...

Illusztráció
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mi a jogi háttér? Csak magánindítványra indulhat büntetőeljárás. A jog nehezen birkózik meg a szexuális zaklatás meghatározásával. Egy körülírás szerint a szexuális zaklatás magában foglal minden nem kívánt szexuális közeledést, beleértve az érintést, sőt azt is, ...
hirdetés