Hasfal nélkül született a pátrohai kisfiú, egy német klinikán segíthetnek rajta

Hasfal nélkül született a pátrohai kisfiú, egy német klinikán segíthetnek rajta
© Forrás: blikk.hu
Pátroha – A pátrohai Zsolti egy nagyon ritka fejlődési rendellenességgel született: teljesen hiányzik a hasfala, így belső szervei szabadon vándorolnak hasüregében, gyakorlatilag csak a bőre védi őket a külvilág hatásaitól – írja a Blikk. Hamarosan a berlini Charite klinikán megműtik a kisfiút.

Noha Zsolti számára minden ütés végzetes lehet, a tízéves kisfiúk átlagos életét éli: iskolába jár, leckét ír, játszik a barátaival. A szülei arra törekszenek, hogy ne a betegségéről szóljon a gyermekkora.

7 millióba kerül a műtét

A kisfiún most Németországban segítenek: több műtét is várhat Zsoltira, mert korrigálni kell a lágyéksérvét, problémát találtak az epevezetékénél, illetve a vékony- és vastagbeleinél is – írta a Blikk. – Eddig négy időpontot kellett lemondania a családnak, mert az eljárás összesen 7 millió forintba kerül, és nem volt pénze a családnak.

Egy gyógyszertár igazgatója azonban űgy döntött, segít: finanszírozza az orvosi költségeket, a családnak már csak az otthoni steril szoba bútorozását kell megoldaniuk. Mivel Zsolti különleges ajándékot kapott Béres Lászlótól, a IX. kerület volt rendőrkapitányától, nevezetesen azt a labdát, amivel Lipcsei Péter az utolsó meccsét játszotta a Fradiban, arra gondoltak, elárvereznék a relikviát, hogy legyen miből finanszírozni a steril szobát.

A műtét során Németországban saját szöveteiből készítenek a pátrohai kisfiúnak hasfalat.

Ha ön is szeretne segíteni Zsoltin, erre a számlaszámra küldhet pénzt:

Bank neve: Erste Bank Hungary Zrt.

Számlaszám: 11600006-00000000-68464848

Bankszámla-tulajdonos neve: Danku Ferencné (édesanya)

Forrás: blikk.hu
hirdetés