Hajdúszoboszló hírei

2012.10.31. 18:55

Járások - Mégis köt megállapodást Hajdúszoboszló önkormányzata

Debrecen, 2012. október 31., szerda (MTI) - Mégis megköti a járási hivatal kialakításáról szóló megállapodást a hajdú-bihari kormányhivatallal Hajdúszoboszló önkormányzata - erről szerdai ülésén döntött a képviselő-testület.

Debrecen, 2012. október 31., szerda (MTI) - Mégis megköti a járási hivatal kialakításáról szóló megállapodást a hajdú-bihari kormányhivatallal Hajdúszoboszló önkormányzata - erről szerdai ülésén döntött a képviselő-testület.Délelőtt Rácz Róbert, a kormányhivatal vezetője - miközben a hajdúszoboszlóit kivéve valamennyi megyei leendő járási székhely polgármesterével aláírta a megállapodást -, még arról számolt be, hogy a fürdőváros önkormányzata elutasította az együttműködést, amit ő tiszteletben tart, s ha kell, más megoldást keresve jelölik ki a járásközpontot.

A hajdúszoboszlói képviselők - miután már kétszer megtagadták az aláírást, vagyis, hogy térítésmentesen átengednek irodákat a járási hivatalnak - szerdán, a külföldön lévő polgármester távollétében, egyhangúan döntöttek a megállapodás mellett.

A határozat kimondja: "a testület legutóbbi ülése óta szerzett új információk és egyeztetések alapján a járási hivatal létrehozására az egyeztetések alapján kimunkált megállapodást (...) az előterjesztés szerint elfogadja".

Hajdúszoboszló először október 11-én utasította el a járási központtá válásról szóló megállapodást. Sóvágó László, a település független polgármestere az MTI-nek akkor azzal indokolta a döntést, hogy többek között az oktatás és az önkormányzati rendszer területén kezdett átalakításokról nem kérdezte meg őket a kormány. Úgy vélte, a kormányhivatal egyoldalúan is megkötheti a megállapodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!