Helyi közélet

2016.01.05. 18:26

Aligha maradt tűzijáték szilveszterről

Nyíregyháza - Nem jellemző, hogy visszavinnének szilveszterről maradt, s fel nem használt tűzijátékot.

Nyíregyháza - Nem jellemző, hogy visszavinnének szilveszterről maradt, s fel nem használt tűzijátékot.

Január 5-éig szolgáltatható vissza a forgalmazóknak minden olyan magasabb pirotechnikai osztályba sorolt tűzijátéktermék, amelyet nem használtak fel szilveszterkor, vagy amelyik hibásnak bizonyult. Ám nem sok ilyen akadhatott, ugyanis tegnap már nemigen lehetett nyitva találni azokat az elárusító helyeket a megyeszékhelyen, amelyek december 28-ától még ontották magukból a különféle színes, látványos és különféle hanghatásokat produkáló, ilyen-olyan durrancsokat.

– A tapasztalat az, hogy elenyésző mennyiségben szolgáltatnak vissza ezekből a termékekből, mert valamennyit fölhasználják – mondta el lapunknak Vincze Miklós, aki Nyíregyházán, a belvárosi játéküzletében maga is forgalmaz PT-1 és PT-2 kategóriás termékeket, amelyekre nem vonatkozik az év közbeni felhasználásra vonatkozó tiltás.

– Amilyeneket mi árusítunk, alacsony kockázatú termékek, s ezekből akár nettó egy kilónyit is tarthatunk a lakásban. A 2. pirotechnikai osztályba soroltak között már komoly vizuális élményt nyújtó termékek is vannak, éppen ezért nagyon népszerűek, ilyenből vásárolnak a legtöbbet. Viszont a 3. csoportba tartozókból csak az év utolsó négy napján birtokolhatunk maximum 3 kilónyit, s mivel csak szilveszterkor használhatjuk, a maradékot vissza kell vinni az üzletbe, még akkor is, ha az árának – amit nem térítenek meg – búcsút kell mondanunk – tájékoztatta lapunkat az üzletvezető.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában