Hasznos nyaralás Nyírtasson

A tábor lakóinak egy csoportja
A tábor lakóinak egy csoportja - © Fotó: magánarchívum
Nyírtass – Napközis Erzsébet-táborban vehettek részt „Hasznos nyaralás” címmel ezen a nyáron a Nyírtassi Tas Vezér Általános Iskola diákjai.

Az egy hét alatt 77 tanuló önfeledt szórakozását szervezte meg az iskola. Igen népszerűnek bizonyult a robotika foglalkozás, ahol a legapróbb alkatrészekből raktak össze a gyermekek bonyolult gépezetet. Változatos és érdekes társasjátékokkal játszhattak, amelyek során nemcsak a klasszikus játékokat kedvelték meg, hanem új, pszichológiai és kommunikációs változatokat is.

Sportvetélkedő, kerékpártúra

A drámajátékok során közösséggé kovácsolódtak a fiatalok, a kézműves foglalkozásokon pedig az alkotói fantáziát fejlesztették. A klasszikus számháború modern változata nagy élményt nyújtott mindenkinek. Voltak moziban és a sóstói élményfürdőben is. A tábort vezető pedagógusok kiemelten figyeltek az egészséges életmódra is. A mozgás szeretetére nevelték a diákokat sportvetélkedőkkel, kerékpártúrákkal, sorversenyekkel. Bőven akad jó sportoló az oktatási intézményben. Nagy Róbert és Mester Zsanett 7. osztályos diákok például Lévai Csaba felkészítő pedagógus támogatásával eljutottak a Kis Iskolák Atlétikai Diákolimpia megyei és a szombathelyi országos döntőjére is, ahol tisztes helytállással képviselték iskolájukat.

– KM –
hirdetés