Hat érmet szereztek a TEK munkatársai a budo- és küzdősportgálán

Budapest – Hat érmet szereztek a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a múlt hétvégén tartott budo- és küzdősportgálán – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság Műveleti Osztályának főosztályvezető-helyettese csütörtökön az M1 aktuális csatornán.


Zakor Tibor kiemelte, a versenyen induló hat munkatárs négy ezüst- és két bronzérmet szerezett, ami nagy teljesítmény, mert a munkájuk mellett készültek fel profi versenyzők ellen. Kitért arra is, országos szinten 180-200 kommandós van, akik intézményekben vannak szétosztva. Az országos hatáskörrel rendelkező központi egység pedig jelenleg 32, jövőre 50 embert foglalkoztat.

A műveleti feladatot ellátók között van nő is, erre a nemzetközi gyakorlatban nincs példa – hangsúlyozta. Mint mondta, a TEK munkatársai rendkívüli események felszámolásában és azok megelőzésében, a kiemelt fogvatartottak napi mozgatásában, előállításában vesznek részt, valamint támogatják az intézmények napi munkáját is. Az intézkedéstechnika elemei a küzdősport alapjaira épülnek. Ha valaki műveleti feladatot szeretne ellátni, annak részt kell vennie a kiképzésen, amely elméleti és gyakorlati elemekből, lövészetből és intézkedéstechnikából áll – tudatta.

– MTI –
hirdetés