Hat év börtönre ítélték a tiszabezdédi halálos bántalmazás vádlottját

Akt.:
Vádemelést javasolnak a férfi ellen, aki halálra verte áldozatát egy tiszabezdédi földúton
Vádemelést javasolnak a férfi ellen, aki halálra verte áldozatát egy tiszabezdédi földúton - © Fotó: police.hu
Nyíregyháza, Tiszabezdéd – Nem jogerősen hat év börtönre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki 2015 nyarán – minden indok nélkül – az utcán fejberúgott egy férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabezdéden. Áldozata néhány nap múlva a kórházban belehalt sérüléseibe.

A büntetőtanács O. A. vádlottat halált okozó testi sértés bűntettében és könnyű testi sértés vétségében találta bűnösnek.

A tényállás szerint a bűncselekmény elkövetésekor ittas vádlott 2015. június elsején két embert is megtámadott a magyar-ukrán határ közelében fekvő községben. Az első esetben a vádlott – minden előzmény nélkül – egy kerékpárját toló férfit hátba rúgott és ököllel ütött. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta a támadást.

Röviddel ezután – szintén ok nélkül – a vádlott egy sétáló középkorú férfit lökött el az utcán, majd a földön kerülő sértettet legalább közepes erővel fejbe rúgta. A bántalmazott férfinek még sikerült felállnia, de rosszulléte miatt az első lakott háznál segítséget kért. Kórházba vitték, ahol a szakszerű orvosi ellátás ellenére néhány nap múlva belehalt sérüléseibe.

A hétfői ítélethirdetésen a vádlott és az áldozat családtagjai, rokonai is megjelentek, a vádlottat fegyőrök gyűrűjében, rendőri jelenlét mellett vezették be a tárgyalóterembe.

Bodnár Zsolt tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy az orvosszakértői vélemény szerint a sértett halálához vezető sérülés a vádlott rúgásától származott. A tárgyaláson ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a bűncselekmény minősítése nem emberölés, hanem halált okozó testi sértés, mivel a vádlott szándéka nem a sértett életének kioltására irányult. A vádlottnak előre kellett volna látnia tette következményét, de könnyelműen bízott az elmaradásában – tette hozzá.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

– MTI –


Vádemelést javasolnak a férfi ellen, aki halálosan bántalmazott egy férfit Tiszabezdéden

Tiszabezdéd – A 22 éves eperjeskei férfi minden előzmény nélkül esett neki egy középkorú férfinak Tiszabezdéden egy földúton. A férfit életveszélyes koponyasérülésekkel szállították kórházba, majd a kórházban belehalt a sérüléseibe.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés