Hatalmas volt az öröm! Elvittük olvasóink ajándékait a tiszalöki családnak

Hatalmas volt az öröm! Elvittük olvasóink ajándékait a tiszalöki családnak
© Fotók: KM
Tiszalök – Nagy izgalom és boldogság! Önzetlen olvasóink jóvoltából sok-sok csomaggal térhettünk vissza a tiszalöki Encs családhoz.

Érző szívekre talált felhívásunk, s önzetlen olvasóink sok csomagot behoztak szerkesztőségünkbe, illetve több felajánlást is tettek, hogy segítsenek a Tiszalökön élő Encs Tibornak, aki egyedül neveli három kiskorú leányát.

IMG_9346

Kattintson a képre a galériáért!

A napokban elszállítottuk az adományokat a családhoz. Nem könnyű visszaadni a gyermekek és az édesapa arcán tükröződött boldogságot, de azt a nagy izgalmat sem, ahogyan bontogatták a ruhákat, tartós élelmiszereket, édességeket tartalmazó csomagokat.

Ha nem tudnám, hogy júniust ír a naptár, joggal hihetném azt, hogy decemberben járunk és karácsonyhoz közeledünk.

Vacsora és nagymosás

Az év utolsó hónapjában is szokott ugyanis ilyen jó idő lenni, olyankor is süt így hét ágra a nap, a karácsonyi hangulatot pedig az a sok csomag, adomány varázsolta a korai nyárba, amelyek megtöltötték a személygépkocsi csomagtartóját és hátsó ülését.

Mindezeket az ajándékokat lapunk felhívása után önzetlen olvasóink ajánlották fel a tiszalöki Encs Tibornak és családjának, bizonyítva, hogy a jószívűség nincs hónaphoz kötve, a szívünkben élő Jézuska mindegyik évszakban segítőkész.

A megérkezéskor éppen vacsorázott a három kislány, Dorina, Nikolett és Viktória, az udvaron és a teraszon pedig száradt a frissen kimosott sok ruha. A gyermekek az egyik ámulatból a másikba estek, hiszen a sok játék, színes ceruza, tempera és vízfesték mellett rengeteg ruhát, cipőt rejtettek a zacskók és a dobozok.

Sokan nem gondolták volna…

Viktória rálelvén egy croissant-ra, azonnal engedélyt kért édesapjától, hogy megeheti-e. A kifestőkönyvek is nagy sikert arattak, azonnal el is kezdték mindhárman színezni a saját ajándékukat.

– A cikk megjelenése után a település lakói közül sokan megkerestek azzal, hogy nem is gondolták volna, milyen nagy bajban vagyunk. Ennek az a magyarázata, hogy sohasem mutattam kifelé a nehéz anyagi helyzetünket – mesélte Encs Tibor, ­miután kicsomagoltuk olvasóink ajándékait.

– Sokan a régi ismerősök közül az internetes portálon látták a cikket, s a közösségi oldalon írtak rám. Kaptam levelet Budapestről, Hajdúböszörményből, Debrecenből, sőt még Svájcból is. Tiszavasváriból került ki a hölgy Svájcba, s ott olvasta a Szabolcs Online oldalán a cikket. Gyűjtést rendezett számunkra, egy-két napon belül meg is érkezik ide hozzánk az adománya.

Köszönet mindenkinek

Nem is gondoltam volna, hogy ennyi segítséget, ennyi felajánlást kapok. Egy nyíregyházi építőipari cég a lakás felújításához ajánlott fel anyagokat, és szintén felkínálta segítségét, támogatását egy nyíregyházi vállalkozó is. Nem tudok mit mondani, nagyon boldogok vagyunk a sok adomány, felajánlás láttán. Elsősorban hadd köszönjem meg a Kelet-Magyarország napilapnak, hogy mellénk állt, de hadd mondjak köszönetet mindazon ­ismeretlen és ismerős magánszemélynek és vállalkozónak, akik valamilyen formában segítettek bennünket.

– Hálával gondolok azokra is, akik felhívtak, de nem tudtak felajánlani semmit sem, de így is egy kis erőt adtak nekem. Szavakkal talán ki sem lehet fejezni, hogy mit érzek most. Még egyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget – tette hozzá elérzékenyült hangon az édesapa.


,,A 2016-os év apukája”

Megmutatták olvasóink, hogy ami egy embernek nehéz anyagi helyzetében szinte lehetetlen, az összefogással könnyen megvalósítható. M. Magyar László jegyzete.

Egyedül neveli 3 lányát a tiszalöki apa – Sok-sok adomány érkezett!

Tiszalök – Nagyon sok olvasónkat meghatotta annak a tiszalöki családnak a sorsa, ahol az édesapa egyedül neveli három kislányát. Önzetlen és segítőkész olvasóink a cikk megjelenése óta folyamatosan hozzák tárgyi és anyagi felajánlásaikat

Nem bánt kesztyűs kézzel velük a sors – Bajban egy tiszalöki apuka, aki egyedül neveli 3 lányát

Tiszalök – Tibor főz, mos, vasal, ruhát varr és zoknit stoppol a gyermekek nevelése mellett.


Címkék: , ,hirdetés