Határaikat feszegető ultramaratonisták

Határaikat feszegető ultramaratonisták
© Fotó: Facebook, Ultra-Trail Hungary
Nyíregyháza – A nyíregyházi Belus Tamás a roppant előkelő harmadik helyet szerezte meg a hegyi versenyen.

Szentendréről startolt a Salomon Ultra-Trail Hungary, a legnépszerűbb és legrangosabb magyar ultramaratoni távú terepfutás, a legendás Ultra-Trail du Mont-Blanc kvalifikációs versenye. Négy távra nevezhettek a futók: a leghosszabb a 112 kilométeres Ultra-Trail Hungary, melynek során az ultramaratonisták bejárták a Pilis és a Visegrádi-hegység szinte teljes területét – összesen 4200 méter szintemelkedést kell leküzdeniük. A 20 órás szintidő alatt Dobogókő, Pilisszentlélek, Pilismarót, Dömös, a Prédikálószék, Lepence, Pilisszentlászló és Visegrád érintésével, kilenc ellenőrző ponton áthaladva érkeztek vissza Szentendrére.

Az Ultra-Trail Hungary versenyen első férfiként Hrastovec Ivan érkezett a célba, aki 11 óra 32 perc alatt teljesítette a 112 km-t, a második férfi Kiss Miklós lett 11 óra 52 perccel, a harmadik pedig a nyíregyházi Belus Tamás lett 12 óra 45 perccel.

Szentendre polgármestere a 84 km-es Szentlászló Trailen sikerrel debütált a hosszabb ultratávok világában (tavaly az 54 km-es Szentendre Trailen futott), a 29 km-es Visegrád Trailen pedig Visegrád polgármestere állt rajthoz. Mind a női, mint pedig a férfi mezőnyben új pályacsúcsok születtek.

Kanadából is érkeztek

A magyar ultrafutók mellett sokan érkeztek külföldről: 34 országból összesen 1165 futó regisztrált, legtöbben a szomszédos országokból, de Kínából, Kanadából és az Egyesült Államokból is jöttek versenyzők.

KM
hirdetés