Határnyitó képzés

Nyíregyháza – Konkrét feladatokra világított rá és tart napirenden a „Magyarországért Európában” Egyesület és a Tasnád Közösségfejlesztéséért Civil Egyesület közös programja, mely a hamarosan EU taggá váló Románia és Magyarország közös határán igyekszik élénkíteni az együttműködést.

A közös projektek megtervezésében és végrehajtásában legutóbb Nyíregyházán egyeztettek.  A kétnapos, ingyenes, az „Együttműködések ösztönzése a határmenti régiók kistérségei között” című képzés alapvető célja volt, hogy a résztvevő szakemberekben tudatosítsa a partnerség, az összefogás fontosságát és felkészítse őket a határon átnyúló programok minél hatékonyabb megvalósítására.

Előadás hangzott el a kistérségek szerepéről, 2007-2013 közötti fejlesztési tervről, a határmenti együttműködés, a partnerség fontosságáról.

A projektmenedzsmenttel gyakorlati feladatok megoldásán keresztül ismerkedtek meg a hallgatók a Megyei Fejlesztési Ügynökség Képzési Központban – tájékoztatta a Kelet-Magyarországot Szilágyi György elnök.

– Nyéki Zsolt –
hirdetés