Határokon innen és túl élő magyar gyermekek „majszolják jóízűen” a Magyarok Kenyerét

Akt.:
Aranykalász fesztivál Apagyon,
Aranykalász fesztivál Apagyon,
Apagy – Nem szűkölködött nívós programokban és finem harapnivalókban az idei Aranykalász fesztivál Apagyon, így nem csoda, hogy mágnesként vonzotta az érdeklődőket a szombati rendezvény, amelynek (egyik) fénypontja tagadhatatlanul a Magyarok Kenyere program és a búzagyűjtési akció volt.


Korinek László pécsi jogászprofesszor az ünnepségen hosszasan beszélt arról, hogyan ötlött fel benne és vált valóra a nemzeti összetartozást jelképező eseménysorozat gondolata.

A 2010-es kezdeményezés hamar követőkre és támogatókra talált határon innen és túl. – A „Magyarok kenyere” jótékonysági program voltaképpen magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogat. A Kárpát-medence magyarlakta részeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtünk össze adományozóktól, ennek egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatjuk el a rászorulókhoz – mesélte a jogászprofesszor.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatósága búzagyűjtő nyitónapot szervezett az apagyi Aranykalász Fesztiválon. Ünnepélyes keretek között (huszár bevonuló, lőcsös szekér, asszonykórus, versek, egyházi áldás) adták át az első búza adományt a megyei képviselőknek, így a NAK megyei elnökének, a megyei és a helyi önkormányzat képviselőinek. Az Összeöntés ünnepét az idén augusztus 7-én tartják.

KM-PI
hirdetés