Hatékony tápanyagfelvétel

A mezőgazdaság kihívásairól értekeztek a konferencián
A mezőgazdaság kihívásairól értekeztek a konferencián - © Fotó: KM-Archív
Debrecen, Nyíregyháza – A lombtrágyapiacon évek óta fennálló problémára adna választ a program.

A Malagrow Kft. a közelmúltban, a debreceni AgroMash Kiállítás keretében szakmai konferenciát szervezett. Malatinszki György, a cég ügyvezető igazgatója a legújabb termékekkel és kezdeményezésekkel vezette be az előadásokat.

Balogh Ernő, a Malagrow Kft. technológiai fejlesztő munkatársa egy, a világon egyedülálló kutatás-termékfejlesztési platform útján mutatta be legújabb termékük, a YieldON, szántóföldre specializált biostimulátor működését. A YieldON különböző növényélettani folyamatok szabályozásával növeli a tápanyagok felvételét, szállítását, a sejtosztódás intenzitását, valamint segíti az olajsav-bioszintézist és a transzport folyamatokat. Ennek köszönhetően pedig szignifikánsan emelkednek a hozamok és javulnak a szemek beltartalmi értékei.

Erdélyi Krisztina, a Malagrow Kft. marketing vezetője végül egy ígéretes környezettudatos program koncepcióját ismertette, melyet az idei év során fog elindítani a vállalat. A lombtrágyapiacon évek óta fennálló
problémára adna választ a program, melyben a gazdák nem tudnak mit kezdeni a felhalmozódott, üres csomagolóanyagokkal. Lényege, hogy a Valagro készítményeket használó termelőknek lehetősége lesz a felhasznált készítmények üres csomagolóanyagait leadni az ország több pontján működő átvételi pontokon annak érdekében, hogy ezeket szakszerűen semmisítsék meg vagy hasznosítsák újra.

KM
hirdetés