Hatodik amatőr zenekarok versenye

Akt.:
Hatodik amatőr zenekarok versenye
Az LB-Mediart Bt. tehetségkutató versenyt rendez amatőr zenekarok számára.

Jelentkezési feltételek:- amatőr zenekar

– 20 percnyi önálló műsor

7.000 Ft regisztrációs

– demó anyag

 Nem jelentkezhet az a zenekar:

– melynek már meglévő videoklipje fut bármelyik országos zenei csatornán

– mely országosan ismert, vagy nemzetközi kiadó által kiadott albummal rendelkezik

 A verseny felépítése:

 A beérkezett jelentkezések után, a zenekarok fellépését 3 napra osztjuk be. Az elődöntők április 26-27-28-án a nyíregyházi Hell Music X-Cafe-ban, kerülnek megrendezésre. A fellépések előtt a helyszínen bemutatkozó interjút készítünk az együttesekkel. A koncerteket valamint a beszélgetéseket a Backstage magazin rögzíti.

A versenyről készült magazint a Kölcsey Televízió sugározza. Ezzel egy időben – egy, a zenekarok által meghatározott zeneszám kamerával rögzített változata felkerül a tehetségkutató honlapjára is. Mindkét helyszínen professzionális hang- és fénytechnikát biztosítunk. Azoknak a zenekaroknak akiknek még nincs megfelelő minőségű hangszeralapjuk, komplett backline-t biztosítunk.

Természetesen a helyszíneken is lehetőség van a szurkolásra, de a Kölcsey Televízió nézői, a valamint a www.backstagelive.hu weboldal látogatói is figyelemmel kísérhetik a verseny állását.

Az elődöntők alatt 3 tagú szakmai zsűri dönti el, melyik 5 zenekar jut be a június elején tartandó döntőbe. Itt a zenekarok már egy hosszabb zenei repertoárral mutathatják be tudásukat. Az 5 zenekar koncertje után a zsűri döntést hoz és kiderül, hogy ki nyeri a tehetségkutatót. A többi zenekarnak is van oka az izgalomra, hiszen a különdíjakat, valamint a közönségdíjat még bármelyik csapat elnyerheti.

A tehetségkutató verseny részletes menetrendje:

A jelentkezési lapokat, a demó felvételeket és a regisztrációs díjat legkésőbb április 22-ig várjuk. A regisztrációnál kérjük a zenekarokat, hogy tüntessék fel melyik nap szeretnének fellépni. Egy nap max. 12 hely van. Később már csak a maradék időpontok közül lehet válogatni, ezért minél hamarabb jelentkezik egy csapat, annál több esélye van, hogy megtalálja a számára megfelelőt.

Április 23-án minden zenekarral egyeztetünk, és fixáljuk a fellépési időpontokat!

Április 26-27-28-án 11-kor találkozunk minden aznap fellépő zenekarral a Hell-Music X-café-ban. Gyors eligazítás után elkezdjük a TV-interjúkat a csapatokkal.

14h-tól elkezdődnek a koncertek. Egy zenekar 30 percet lehet a színpadon, ebben benne van a fel- és a lepakolás is. Minden zenekarnak a harmadik számát rögzítjük 3 kamerával, ami később felkerül a verseny honlapjára. Ez alapján szavazhatnak a közönségdíjra a nézők!

Április 28-én este 20.30-kor a zsűri kihirdeti az eredményt, ahol megtudhatjuk melyik 5 zenekar került be a döntőbe.A tehetségkutató döntője 2012 júniusában lesz, melynek pontos menetéről folyamatosan tájékoztatni fogjuk a résztvevőket.

Nyeremények, utógondozás:

Erre a két dologra az idén különösen nagy súlyt fektetünk. Együttműködésünk eredményeként az eddigieknél sokkal több nyereményt tudunk biztosítani a zenekaroknak! A további nyeremények lehetőséget adnak arra, hogy a későbbiekben is figyelemmel kísérhessük a nyertes zenekarokat, hiszen több fellépési lehetőséget nyerhetnek, ami egy amatőr zenekarnak óriási lehetőséget jelent.

Továbbjuthatnak a HANGFOGLALÓ Magyarország tehetségkutatóra is ahol megnyerhetik az 1.000.000ft-os fődíjat! Az első helyezett saját videoklip forgatást kap, amellyel bárhol bemutatkozhat. Nyeremények között szerepel még profi koncerthangosítás is, hiszen mindenki tudja mennyire élvezhetetlenné tud tenni egy koncertet a rossz minőségű hang. Marshall, Vox vagy Audiotechnika hangszervásárlási utalvány is van a díjak között, ami minden zenekarnak jól jön, legyen az profi vagy amatőr. Demó felvételi lehetőség is nyerhető, valamint komplett cd-lemez sokszorosítás, tokkal-vonóval, amellyel a zenekarok bárhol bemutatkozhatnak. A rendezvényeken folyamatosan jelen vannak koncertszervezők, klubok, rádiók, tv-k képviselői és managerek is, akik keresik a tehetségeket, fellépési lehetőségeket nyújtva számukra.

A verseny célja:

A Backstage Live Amatőr Zenekarok Versenyének elsődleges célja, megismertetni azokat a zenekarokat, amelyek kellő elhivatottsággal és tehetséggel rendelkeznek. Versenyünk tágan kezeli az amatőr kategóriát, mivel nálunk nem csak a frissen alakult, hanem a már régóta működő, de lehetőséget nem kapott zenekarok is ennek számítanak. A rendezvény alkalmat biztosít az együtteseknek , hogy profi körülmények között kipróbálhassák magukat egy igazi koncerten, egy fesztiválon és a hivatásos zenekarok életébe is belekóstolhassanak (fotózás, interjúk stb.).

A rendezvény által szeretnénk a klubtulajdonosok, rendezvényszervezők figyelmét felhívni arra, hogy igenis érdemes bevállalni, megismertetni a közönséggel a tehetséges amatőr zenekarokat is. Előző rendezvényeink is ezt bizonyították. Eddigi versenyeink után sokan kaptak és azóta is kapnak meghívást, fellépési lehetőséget. A verseny díjainak összeállításánál a legfontosabb szempont a csapatok további fejlődésének segítése volt. Egy videoklip, egy hangszervásárlási utalvány, vagy akár egy komplett koncerthangosítás mindig nagy lehetőség a feltörekvő bandáknak. A Kölcsey Televízióban valamint az interneten keresztül nyomon követhetik a nézők a verseny állását, megismerhetik a résztvevőket, és szavazhatnak a nekik tetsző zenekarokra.

A díjátadón mindenki egy DVD-t kap a versenyen fellépő zenekarok koncertfelvételeivel. A későbbiekben ezt akár „DEMO” videóként is használhatják. Minden koncertszervezőnél hivatkozhatnak a verseny honlapjára, mivel itt megtekinthetők a fellépésekről készített fotók és videók.

A rendezvényre a helyi és az országos média is felfigyelt, biztosítva a további bemutatkozási, valamint fellépési lehetőséget a különdíjas zenekarok számára (road show-k stb.).

A végén a legfontosabb: jelentkezési határidő: 2012. április 22.

Jelentkezni postai úton: Nyíregyháza, 4400, Széchenyi utca 32/b,

interneten: az info@backstagelive.hu címen lehet.

További információ:

Lengyel Balázs

programkoordinátor

wwww.backstagelive.hu

20/28-555-05
hirdetés