Hátrányból előny – vezetéshez jutott a Blue Sharks

Akt.:
Nyíregyháza Blue Sharks vs. Vasas Akadémia
Nyíregyháza Blue Sharks vs. Vasas Akadémia - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – A második negyedben feljavult a Kék Cápák teljesítménye a rájátszást nyitó mérkőzésen.

Már akkor sejthető volt, hogy nehéz erőpróba vár a Nyíregyháza Blue Sharksra, amikor az NB I B csoportos negyeddöntő első meccsét a Vasas 7–0-val kezdte. Az első hazai találatra négy és fél percet kellett várni, a nagyszünetig gyűjtött mindössze 24 pont is sok mindent elárult a dobáspontosságról – és a második negyedben még így is sikerült csökkenteni a tíz pont felett is vezető Vasas Akadémia előnyét.

Nagyszünet után három és fél perc elég volt ahhoz, hogy egalizáljon a Blue Sharks, az egyenlítést (37–37) jelentő találatot Nagy Krisztián, a vezetést jelentőt (39–37) Srdjan Sztojanovics is. A harmadik negyedben sikerült megdupláznia addigi pontjait a Cápáknak, így ha minimálisan is, de állandósult az előnyük.

Annak növeléséhez arra volt szükség, hogy Fazekas Csaba a negyedik negyed elején alaposan bekezdjen, pontjaival nyolc pontnyira ugrott meg a házigazda. Innen még kiegyenlített a Vasas, de a vezetést nem tudta átvenni, a hajrában pedig robbantottak a Cápák, és a vasárnapi folytatásra előnyhöz jutottak.

NB I B csoport: Férfiak

Negyeddöntő, 1. mérkőzés

Nyíregyháza Blue Sharks–Vasas Akadémia 71–59 (13–21, 11–10, 27–16, 20–12)

Continental Aréna, 400 néző, v.: Pozsonyi, Mészáros B., Lengyel Á.

Blue Sharks: Bus I. 9, Czura 15/6, Sztojanovics 11, Mokánszki 4, Nagy K. 9/3. Csere: Fazekas Cs. 12, Czinger 11, /Sitku M., Oláh Z. Edző: Siska János.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Nyíregyháza Blue Sharks javára.
hirdetés