Hátrányból fordítva léptek tovább

Majoros Bence
Majoros Bence - © illusztráció: KM-archív
Nyírbátor – A nyírbátori Majoros Bencével az élen bejutott a legjobb 16 közé a magyar fiú ifjúsági válogatott a pozsonyi korosztályos Európa-bajnokságon.

A nyitó fordulóban, a horvátok felett aratott 3–2-es győzelmet követően a magyar fiú ifjúsági válogatott papírformának mondható vereséget szenvedett az ifjúsági Európa-bajnokság toronymagas esélyeseitől, a franciáktól. A péntek esti, pozsonyi csoportmeccsen a válogatott nyírbátori játékosa, Majoros Bence Alexendre Cassintól szenvedett 3:1-es vereség – a mieink közül ő egyedül tudott játszmát nyerni.

A szombati folytatásban a spanyolok ellen a csoportból való továbbjutás volt a tét. Majoros az első meccset 3:2-re elveszítette Carlos Vedriel ellen, majd a hispánok 2–1-es vezetésénél a meccsben maradásért lépett asztalhoz – csakúgy, mint a horvátok ellen. A Rodrigo Cano elleni 3:1-es győzelem egyenlítést ért, és Bruckner Máté megszerezte a 3–2-es csapatsikerhez szükséges diadalt – csakúgy, mint a horvátok ellen…
A magyarok ezzel az A csoport második helyen végezve jutottak be a legjobb tizenhat közé, az egyenes kieséses folytatásba.








hirdetés