Hátrányos helyzetűek, de nagyon tehetségesek

Akt.:
Megtanulták, miért fontos az önkifejezés, az önmenedzselés, az önkéntesség és a civil szerepvállalás
Megtanulták, miért fontos az önkifejezés, az önmenedzselés, az önkéntesség és a civil szerepvállalás - © Fotó: Egyesület
Tiszadob – Lezárult a mintegy hét hónapon át tartó Tálentum-projekt Tiszadobon – adta hírül a Heuréka Regionális Egyesület.

A program fő célja az volt, hogy tíz kiválasztott tizenéves szakemberek, illetve változatos programok segítségével elmélyíthesse tudását a kommunikáció és a művészetek területén, jobb esélyeket teremtve ezzel számukra a munkaerőpiacon.

Művészet és informatika

Az etnikai hovatartozásuk, szociokulturális hátterük okán halmozottan hátrányos helyzetű, de tehetséges fiataloknak számtalan lehetőségük nyílt megcsillogtatni művészi és informatikai ismereteiket, majd tovább gazdagítani tudásukat. A workshopokon szó esett az önkéntesség, az önkifejezés és az önmenedzselés fontosságáról, az antidiszkriminációról, de vállalkozási ismeretekkel is gazdagodtak a résztvevők.

Kiállítást szerveztek

A Nemzeti Tehetség Program támogatta projekt során a leendő munkavállalók feltérképezték a munkaerő-piaci igényeket, látogatást tettek Nyíregyházán, valamint kiállítást szerveztek a tiszadobi közösségi házban fotóikból és kézműves alkotásaikból.

KM
hirdetés