Hatszáz barátságos baba évente

Hatszáz barátságos baba évente

A sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház is megkapta a Bababarát kórház címet az Egészségügyi Minisztériumtól. Százhatvanhét intézmény pályázott ebben az évben a Bababarát kórház elismerő címre az országban.

Az Egészségügyi Minisztérium végül 12 pályamunkát ítélt sikeresnek. Ezek között ott van a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház is.

Dr. Czirikusz Péter, a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályvezető főorvosa elmondta, a Bababarát kórház címet azok az egészségügyi intézmények kaphatják meg, amelyeknek a szülészetén elsősorban a babák és a mamák érdekeit helyezik előtérbe, akár még olyan áron is, hogy emiatt egy kicsit lazítani kell a kórházi szokásokon és a kisegítő személyzet terheit is növelni kell.

A sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban évente átlagban hatszáz gyerek látja meg a napvilágot, akik az első pillanattól együtt vannak az anyukájukkal, ami által az újszülötteknek nagyobb esélyük van arra, hogy kiegyensúlyozott, nyugodt személyiséggé fejlődjenek.

Az elismerő címmel pénzjutalom is jár, amelyet az orvosok továbbképzésére kívánnak majd fordítani, de dr. Czirikusz Péter elmondta, számukra az anyagi elismerésnél többet jelent az az erkölcsi plusz, amivel a sátoraljaújhelyi kórház szülészetén folyó munkát díjazzák.

BG
hirdetés