Hatvan feletti dobással lépett le a honi színről

Szikszai Róbert is Szentesen tett pontot az idei hazai versenysorozatának a végére
Szikszai Róbert is Szentesen tett pontot az idei hazai versenysorozatának a végére - © Fotó: atletika.hu
Nyíregyháza – Az egész évben kiegyensúlyozottan versenyző diszkoszvető Szikszai Róbert Szentesen is remekelt.

A Tiszavasvári úton tervezett építkezések miatt a hagyományos Nyírség-kupa dobóverseny az év elején nem került fel a versenynaptárba, pedig a versenyzők részéről lett volna rá igény. Így aztán a mezőny nagy része számára a szintén tradicionális szentesi verseny volt az idei utolsó megmérettetés.

Természetesen a Nyíregyházi Sportcentrum sportolói is megmutatták a csongrádi városban, ahol a diszkoszvető Szikszai Róbert 61.20 méteres, igazán vállalható eredménnyel lépett le a honi színről. Egyúttal visszavágott Huszák Jánosnak a csapatbajnoki finálában elszenvedett „vereségért”, a Ferencváros sportolóját egyébként az universiadén is megelőzte a Tajpejben bronzérmes nyíregyházi versenyző.

A nőknél a súlylökésben és diszkoszvetésben szereplő sportcentrumos versenyzők egyazon mezőnyben dobhattak a tavalyi olimpián ezüstérmes és idei világbajnokságon ezüstérmes Márton Anitával – azért ebből is lehet erőt meríteni.

Mint ahogy abból is, ha az idény zárásaként egyéni csúcsokat ér el az ember, ahogy több nyíregyházi is tette. Köztük Tóth Balázs, aki a juniorok között meg is nyerte a súlylökést és második lett diszkoszvetésben.

Szentesi dobóverseny

A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek eredményei

Férfiak
Diszkoszvetés: 1. Szikszai Róbert 61.20, 3. Káplár János 54.63.
Nők

Súlylökés: 4. Tucsa Veronika 12.18, 6. Pinhasov Mirjam 9.68, 7. Veréb Alexandra 7.83.
Diszkoszvetés: 6. Kovács Noémi Zsuzsanna 33.48, 7. Kiss Virág 30.46, 8. Antal Enikő 28.42, 9. Veréb Alexandra 27.43, 11. Seres Vivien 22.92.

Junior férfiak
Súlylökés: 1. Tóth Balázs 15.82.
Diszkoszvetés: 2. Tóth Balázs 37.32.

Serdülő fiúk
Diszkoszvetés: 5. Czabán Áron 36.73.Sporthírek


hirdetés