Hatvanöt helyen lesz gazdatüntetés

Minden megyében demonstrálnak pénteken a gazdák. 65 helyen – köztük határokon, nagyobb városokba vezető utakon és hidakon – lesz félpályás lezárás. Lesz ahol reggeltől kora estig, de lesz ahol csak pár órán át tiltakoznak majd.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) összesen 65 helyen – a többi között – a Gyurcsány-csomag gazdákat is érintő megszorításai és a földtörvény tervezett módosítása miatt döntött az országos megmozdulás mellett – mondta el a Független Hírügynökségnek Obreczán Ferenc, a MAGOSZ főtitkára.

A bejelentett tiltakozó útlezárások péntek reggel 7 órától délután 5 óráig nehezítik az autós forgalmat

Nagyobb fennakadások várhatók például a 4-es, 44-es illetve 47-es főút több szakaszán. Hosszabb menetidővel lehet számolni a 3-as úton Miskolc és Felsőzsolca között is.

Több határátkelő környékén lesznek tiltakozó akciók, így Drávaszabolcsnál, Nagylaknál, Vámosszabadinál, Kópházánál, Udvarnál, Rábafüzesnél és Rédicsnél is.

Hosszabb várakozásra kell készülni több városban is, egyebek mellett: Békésen, Kondoroson , Orosházán, Gyulán, Szeghalmon, Berettyóújfalun, Balassagyarmaton és Dunaföldváron.

Több hídon is korlátozzák a forgalmat, így a vásárosnaményi és a rakamazi Tisza-hídon, valamint a kocsordi Kraszna-hídon.

Az útlezárásokról a MAGOSZ honlapján a www.gazdakorok.hu cím alatt olvashatók részletes információk.
hirdetés