Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.20. 13:46

Legyen védett a Barlangfürdő környéke is

Miskolc - Aláírásgyűjtenek a Barlangfürdő környezetének fokozott védelméért.

Miskolc - Aláírásgyűjtenek a Barlangfürdő környezetének fokozott védelméért.

Az AquaTherma Gyógyvízhasznosító Egyesület az elmúlt hetekben aláírásgyűjtésbe kezdett. Az egyesület ugyanis tavaly indított egy programot, amelynek célja, hogy felmérje a kiemelt fürdők működésének biztonságát. Úgy gondolják, hogy a miskolctapolcai barlangfürdő hazánk egyik leghíresebb, karsztvízre épülő nemzeti kincse. Olyan kitörési pont Miskolc számára, amely nemcsak a gyógy- és egészségturizmus területét, de az egész város gazdaságát is elindíthatja egy felfelé ívelő pályán. Ezért kiemelt projektként kezelik a barlangfürdő megóvásának ügyét – áll a közleményükben.

– Ennek egyik módja a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi területének kibővítése a barlangfürdő minimum 3 kilométeres körzetében, erre szeretnének javaslatot tenni az ezért felelős hatóságoknál. Ehhez a lakosság segítségét is kérik, ezért döntöttek az aláírásgyűjtés mellett. „Örömmel tapasztaltuk, hogy a miskolciak számára is fontos Miskolc-Tapolca és a környék természeti kincseinek védelme, hiszen néhány nap leforgása alatt sikerült több, mint ezer aláírást összegyűjteni” – tudtuk meg.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!