Helyi közélet

2008.12.14. 09:23

Postaládánkból: Nem mindig a sofőrök a hibásak

<p>"Az utóbbi időben sok kerékpáros balesetről hallani, kijelölt gyalogátkelőhelyen" - kezdte olvasónk.</p>

De sajna nem mindig a sofőrök a hibásak! A városban is számtalanszor látni, ahogy a gyalogátkelőhelyet kerékpárosok elég nagy sebességgel közelítik meg, illetve úgy is haladnak át rajta! Szerintem nincsenek tisztában vele, hogy  a kerékpárt csak tolni szabad a "zebrán"!

Az bánt a dologban, hogy olyan embereket húzgálnak meg emiatt, akik rengeteget levezettek életükben, tehát van tapasztalatuk (gondolok itt a két buszos kerékpáros gázolásra is)! Semmilyen kampányt, felvilágosítást nem látok arról, hogy a kerékpárosokat tájékoztatnák erről!

Azok tudják csak, akik gépjárművel közlekednek! Egy idős hölgy például ugyan honnan tudná a KRESZ-t? Ki világosítja fel az ilyeneket? A gyerekeket felvilágosítják az iskolákban, de az idősebbeket nem, csak a sofőrök éberségére számíthatnak! Az ittas, kivilágítatlan egyénekről már nem is szeretnék véleményt formálni! Köszönöm figyelmüket.

D. Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában