Sport

2012.12.02. 17:56

Lovas Világkupa - Chardon győzött fogathajtásban

Budapest, 2012. december 2., vasárnap (MTI) - Ahogy a szombati bemelegítő számot, úgy a vasárnapi Vk-fordulót is a holland Ijsbrand Chardon nyerte a négyesfogathajtóknál a Papp László Budapest Sportarénában rendezett 6. Lovas Világkupán.

Budapest, 2012. december 2., vasárnap (MTI) - Ahogy a szombati bemelegítő számot, úgy a vasárnapi Vk-fordulót is a holland Ijsbrand Chardon nyerte a négyesfogathajtóknál a Papp László Budapest Sportarénában rendezett 6. Lovas Világkupán.A hat világbajnokot felvonultató, hétfős mezőnyben Dobrovitz József az első menetben egy öt másodperces büntetéssel járó hibát elkövetve csak az ötödik legjobb időt érte el, így nem jutott a hármas összevetésbe.

Chardon lendületes és hibátlan hajtással végzett az élen, a két futamot 217.18 másodperc alatt teljesítette. Eleinte úgy tűnt, hogy a legutóbbi két vb-n győztes, s a budapesti versenyen címvédő, magyar tulajdonú fogatot hajtó Boyd Exell végez a második helyen, azonban a versenybírók utólag észrevettek egy verőhibát, s az emiatt kapott öt másodperces büntetéssel az ausztrál - ha csak pár századdal is, de - a harmadik helyre szorult a holland Theo Timmerman mögé.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!