Házak, konténerek, autók lángoltak – megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Papírhulladékot szállító kisteherautó lángolt.
Papírhulladékot szállító kisteherautó lángolt. - © Fotó: haromhatar.hu/Kósa Tamás
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. április 9-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kedden négy szabadtéri tűzesetnél avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói. A 4-es számú főút mellett másfél hektáron égett foltokban a száraz fű, a sás és a nád. A kisvárdai és a cigándi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és két vízsugárral oltották el a lángokat. A füst miatt a főútvonal közlekedését a rendőrség irányította. Személyi sérülés nem történt.

Mintegy ötven üres fa konténer égett kedden Csengersimán, a Kossuth Lajos utcában. A tűz átterjedt a konténerek mellet lévő kazánház tető- és födémszerkezetére is. A fehérgyarmati hivatásos és a csengeri önkormányzati tűzoltók vonultak a tűzesethez, két vízsugárral avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Gávavencsellőn egy kilencven négyzetméteres lakatlan családi ház két szobája, födém- és tetőszerkezete égett. A nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Gulácson egy papírhulladékot szállító kisteherautó égett teljes terjedelmében kedden. A járműben két ember utazott, mindketten kiszálltak, személyi sérülés nem történt. A fehérgyarmati hivatásos és a tarpai önkéntes tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Gázrobbanás történt egy családi házban kedd délután Gemzsén. Az ingatlan több fala megrepedt, a tető megemelkedett és egy kémény ledőlt. A kisvárdai hivatásos és a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók az épületet hőkamerával vizsgálták át, megállapították, hogy a tetőszerkezetben az egyik szarufa izzik, így azt megbontották és egy vízsugárral az izzást megszüntették. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Kéken, az Ady Endre utcában hetven négyzetméteres garázs tetőszerkezete égett. A nyíregyházi hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók a lángokat három vízsugárral oltották el. A beavatkozók garázsból egy 11,5 kg-os gázpalackot kihoztak, amelyet hőterhelés nem ért, valamint egy személygépjárművet, amely nem sérült. Személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött a 4-es számú főúton kedd reggel. Az ütközés következtében az egyik gépkocsi az árokba csapódott, a másik az úttest szélére sodródott. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és biztosították a helyszínt. A két járműben összesen hat ember utazott, akiket a mentők kórházba szállították.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Gemzse - A tűzoltók egy gázpalackot kihoztak az épületből. Gázrobbanás történt egy családi házban, a gázkazán helyiségében, a Dózsa György utcában. Az ingatlan több fala megrepedt, a tető megemelkedett, a kémény ledőlt. Az esethez kisvárdai hivatásos és a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltókat ria...
hirdetés