Háztetőket bontott a viharos szél – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. május 7-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Több fa dőlt az úttestre vasárnap este Fehérgyarmat és Kisar között. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével szüntették meg a forgalmi akadályokat.

Több lakóház tetejét is megbontotta a viharos szél vasárnap este. Két négyzetméteren rongálta meg a szél a tetőcserepeket egy porcsalmai családi ház tetején vasárnap este, a Rákóczi Ferenc utcában. A tyukodi önkéntes tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el a meglazult tetőfedő anyagokat és fóliával befedték a ház tetejét.

Szintén, Porcsalmán a Kossuth Lajos utcában és a Rákóczi Ferenc utca további részén is hasonló feladat adott munkát a csengeri önkormányzati tűzoltóknak is. Személyi sérülés egyik esetben sem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Oldalára borult egy személygépkocsi vasárnap este Kocsordon, a Kraszna hídnál. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A balesetben senki nem sérült meg.

kocsord

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés