Hídépítés miatt forgalomterelés

Hídépítés miatt forgalomterelés
Szeptember közepéig Sajószentpéteren elterelik a 26-os út forgalmát.

Megkezdőddött a 26-os út sajószentpéteri átkelési szakaszának rekonstrukciója. Ennek keretében hétfőn megkezdik a város területén lévő közúti híd bontását és újjáépítését. Ezért hétfő reggel 6 órától várhatóan szeptember 15-éig a személyforgalom számára a városon belül, a teherforgalomnak pedig országos közúton jelölnek ki terelőutat (lásd a mellékelt grafikát).

Múcsonyon át

A 7,5 tonnát meghaladó összetömegű járművek Miskolc irányából Sajószentpéteren az Edelény irányába vezető 27-es útra kell letérniük és azon a múcsonyi elágazásig haladni, majd Múcsonyon keresztül térhetnek vissza Kazincbarcikán a 265-os útra. A Bánréve felől érkezők ugyanezt a terelőutat használhatják ellenkező iurányban.

A Miskolc-Parasznya-Sajószentpéter összekötő út és az alacskai bekötőút teherfogalma a múcsonyi elágazásig és a már leírt terelőuton bonyolódik.

Sebességkorlátozás

A főút forgalomkorlátozással érintett útszakaszán Sajószentpéter belterületén 30 kilométeres sebességkorlátozás és előzési tilalom lesz érvényben. A megyei közútkezelő igazgatóság kéri a járművezetőket, hogy az útszakaszon fokozott figyelemmel vezessenek és vegyék figyelembe az ideiglenes forgalmi rendet jelző táblák utasításait. Várható, hogy csúcsforgalmi időszakokban torlódások keetkezhetnek, így érdemes ezt is belekakulálni a mentidőbe.
hirdetés