Hegesztőgépeket tulajdonítottak el, elfogták őket

Hegesztőgépeket tulajdonítottak el, elfogták őket
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza, Nyírtelek – A nyíregyházi rendőrök elfogták a feltételezett tetteseket, valamint azt a férfit is, aki megvásárolta az egyik lopott gépet.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2018. február 7-én egy nyírteleki gazdasági társaság műszaki vezetője, hogy a napokban a telephelyükön található lakatos műhelyből ismeretlen tettes eltulajdonított két hegesztőgépet. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként 2018. február 22-én elfogták a feltételezett tetteseket. A nyomozás adatai szerint a közel egymillió forint értékű gépeket két munkás tulajdonította el, akik a cég alkalmazásában álltak. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 28 éves és 25 éves nyírteleki férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomást tettek. Az eljárás során a rendőröknek sikerült azonosítaniuk és elfogniuk azt a 44 éves nyírteleki férfit is, aki megvásárolta az egyik lopott gépet.

Ellene orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A rendőrök a lopott hegesztőgépet a férfi lakóházának udvarán, a hátsó kertben elásva megtalálták és lefoglalták. A másik gépre a telephely közelében, egy zsákban elrejtve találtak rá a nyomozók. A büntetőeljárás alatt a gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés