Hegyen-völgyön keresztül

Hegyen völgyön
Hegyen völgyön
A hosszú távú vetélkedővel indult a szakmai rész a Speciális mentők IV. országos vetélkedőjén.  Hegyen völgyön II. 2006.10.07. video

Az induló öt fős csapatok a rakamazi kempingben ugyancsak hegyezték a fülüket, hiszen minden sziréna után egy egység útra indult. Azt, hogy mi lesz a feladat, csak az állomáson tudták meg. Tímáron tűzből mentés volt az erőpróba, Rakamazon vízből mentés, Tarcalon a Tokaj hegy csúcsánál kellett alpin technikával öngyilkosjelöltet lehozni a magasból, Tokajban egy pincéből kellett a gátmérgezett embereket kihozni, majd újraéleszteni, egy tokaji telephelyen pedig úgy kellett egy teherkocsival tesztpályán végig menni, hogy a platón egy színig telt hordóban megmaradjon minél több víz.

A verseny lendületét kissé megtörte az ezen a délutánon rendezett szüreti felvonulás, ami lényegében egy órára megbénította a közúti közlekedést. Ettől függetlenül jó volt az idő, kitűnő a hangulat, így számítani lehet rá, hogy a holnapi sprint már nagyobb nézőszámot is vonzani fog a kempingbe.

-Pusztai Sándor-
hirdetés