Sport

2016.09.25. 20:35

Kisvárda Master Good SE - Végül nem lőtték lábon magukat

Kisvárda - A második félidőre feljavult a Kisvárda, így nyert a másik újonc, a Kispest otthonában a női kézilabda NB I-ben.

Kisvárda - A második félidőre feljavult a Kisvárda, így nyert a másik újonc, a Kispest otthonában a női kézilabda NB I-ben.

1999 óta először nyert NB I-es mérkőzést a kisvárdai női csapat, a 17 év után az első osztályban szereplő együttes ugyanis 34–29-re legyőzte a szintén újonc Kispest NKK csapatát.

A meccs nagy tanulsága, hogy már csak azért is érdemes volt Kovács Pétert kinevezni a csapat vezetőedzőjének, mert az elmúlt évszázad legjobb kézilabdázójaként látott már ezt-azt, megélt néhány bosszantó szituációt. Így pedig rendíthetetlen nyugalommal figyelte azt is, ami a huszadik perc táján, első időkérése után történt: miután gondosan elmagyarázta, min kellene változtatni, tekintve, hogy a gyengébb erőkből álló kispesti csapat mégiscsak 13–10-re vezet, amikor folytatódott a játék, az egyik játékosa két passz után, emberelőnyben lábon dobta a másikat a labdával...

Ez a jelenet nagyjából össze is foglalta a figyelmetlenül védekező és addig sok hibával támadó várdaiak (akik ezen a meccsen még nem vetették be frissen igazolt jobbátlövőjüket, a szerb Marina Dimitrovicsot) első húsz percét, de érezni lehetett, hogy csak idő kérdése és fordítanak. Így is lett: a brazil balszélső, Samira Rocha indításból szerzett góljai mellett még a jobbátlövő helyéről is betalált, a szlovák Júlia Kucherova pedig szinte mindenhonnan, ahonnan csak akart (ketten együtt huszonkettőt jegyeztek a várdaiak 34 góljából), és mivel a várdaiak védekezése is sokat javult, a hajrában már hiába igyekeztek a hazaiak: csak egyszer tudták két gólra megközelíteni a vendégeket.

– Nehéz meccs volt, de erre is számítottunk, és amikor a második félidőben összeszedtük magunkat, meg tudtuk fordítani a meccset – mondta Szabó Valéria, a Kisvárda beállója. És a végére még Kovács Péter rosszkedve is enyhült egy kicsit.

Kispest NKK–Kisvárda Master Good SE 29–34 (17–16)

Soroksár, 400 néző, v.: Bócz, Wiedemann.

Kispest: Brunner – Tamás K. 2, Schneider 5, Fundák 3, Trizno 2, Polics 6, Balog B. 8/3. Csere: Nenezics (kapus), Kosik 1, Vadász, Kiss K., Felső, Szerző 1, Bárdi, Balogh V. 1. Edző: Béki Nagy Bertalan.

Kisvárda: Dzsukeva – Mihovics 1, Gedroit 2, Kucherova 11/3, Szabó V 2., Umanec 3, Rocha 11. Csere: Scholtz (kapus), Tarjányi, Lévai, Gidai, Bízik B. 2, Vukojevic 2. Edző: Kovács Péter.

Az eredmény alakulása, 5. perc: 3–3, 8.: 6–4, 11.: 7–7, 16.: 10–8, 19.: 13–10, 25.: 14–14, 36.: 17–21, 45.: 22–24, 56.: 25–31.

Kiállítások: 10-10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

Béki Nagy Bertalan: – Minden mindegy alapon készültünk erre a meccsre, mindent beleadtunk, de a második félidőre feljavult a Kisvárda védekezése, mi pedig el is fáradtunk. Nekünk nem ezt a meccset kellett megnyernünk, de azért szerettük volna megmutatni, mire vagyunk képesek.

Kovács Péter: – Nagyon nehéz meccs volt, az első félidőben megérdemelten is vezetett a Kispest. A szünetben zengtek az ablakok az öltözőben, utána összeszedtük magunkat, és egyes szakaszokban úgy játszottunk, ahogy elterveztük, és végül sikerült fordítanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!