Helyreállították az ibrányi futballcsapatát nimbuszát – jöhet az osztályozó!

Az ibrányiak szépen sorban haladtak előre: meccsről meccsre küzdöttek a bajnoki cím megszerzéséért, immár az osztályozó sikeres megvívása a feladat
Az ibrányiak szépen sorban haladtak előre: meccsről meccsre küzdöttek a bajnoki cím megszerzéséért, immár az osztályozó sikeres megvívása a feladat - © Fotó: Pusztai Sándor
Ibrány – Vetettek, most aratnak. Az ibrányiak a bajnoki cím bezsebelésével, no meg az ebbe fektetett munkával megalapozták, hogy bőséges legyen a „termés”. Magyarán megmondva, a megyei első osztályú futballcsapat a szezon során nyújtott produkciójával megágyazott sikernek, a java azonban még csak most következik.

Mert tegyük szívünkre a kezünket, az őszi idényt követően csupán idő kérdése volt, hogy a Gerliczki-legénység mikor ünnepelhet, mindazonáltal még korántsem ért az út végére. A legjobb megyei együttesek számára kiírt, az NB III-ba jutásért rendelt osztályozó ugyancsak kőkemény erőpróbának ígérkezik.

– Két éve, amikor Móré Zoltánnal, Trencsényi Imrével és Sipos Tiborral leültünk tárgyalni, arról beszéltünk, hogy Ibrány egy nagy hagyományokkal rendelkező egyesület, viszont az utóbbi időben sokat kopott ez a nimbusz – tekintett vissza Gerliczki Máté, az Ibrány edzője. – Ezen mindenképpen változtatni szerettünk volna és méltó helyére visszaemelni a város csapatát. Ehhez két évre volt szükségünk, ma már nem nyerni járnak az ellenfelek Ibrányba és ha idegenben lépünk fel, akkor is nagy tisztelet mellett tehetjük meg. Jelenleg olyan fiúk alkotják a keretet, akikért a tűzbe merem tenni a kezemet, nem csak jó futballisták, hanem kiváló sportemberek is nyerő mentalitással, ezért vagyunk sikeresek. Ibrányban imádják a minőségi futballt, úgy gondolom, hogy mi ezt a szeretetet tökéletesen megháláltuk a megalkuvást nem tűrő hozzáállásunkkal és azzal a futballal, amivel előrukkoltunk. Köszönjük a támogatást a város elöljáróinak, vezetőink tettre kész munkáját, szurkolóink kitartását és bíztatását, köszönöm stábom, Kiss Tamás és Veress János munkáját, fantasztikus játékosaim hozzáállását! Ezen segítségek nélkül soha nem nyertünk volna bajnokságot. Kedden sorsolják az osztályozót, van néhány csapat akiket szeretnénk elkerülni, de gondolom ők is imádkoznak, hogy ne minket kapjanak. Bárki kerül az utunkba, szeretnénk egy osztállyal feljebb lépni!

KM-KT

Címkék: ,


További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés