Sport

2015.11.24. 08:51

Csenger huszonkétszer talált a kapuba

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nem érheti szó a ház elejét, a Nyírgyulaj szépen helytállt a bajnok otthonában.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nem érheti szó a ház elejét, a Nyírgyulaj szépen helytállt a bajnok otthonában.

Aki attól cidrizett, hogy a Nyírgyulaj esetleg megalázó vereséget szenved a bajnoki címvédő Győri ETO otthonában, feleslegesen aggódott. Sőt, ahhoz képest, hogy alig több, mint egy hónapja az élvonalbeli futsalcsapat hazai pályán 9–1-re kapott ki a legjobb magyar klubtól, felettébb tisztességesnek mondható, hogy a ,,visszavágón” ennél kisebb különbséggel maradt alul. A 11–4-es kisalföldi siker abszolút megfelel a papírformának, egyben mutatja, hogy a szabolcsiak felnőttek a feladathoz. Szóval nem érheti szó a ház elejét.

– Kicsit elfogytunk a nagypályás szezon végére, ráadásul hárman sérültek vállalták a mérkőzést. Ennek ellenére mindent megtettük a szoros eredmény elérése érdekében, ami úgy érzem sikerült. Aki lehetőséget kapott, becsületesen helytállt, szép támadásokat és gólokat szereztünk. Ebben a meccsben ennyi volt számunkra – fogalmazott Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője, aki gólt szerzett a találkozón.

Ugyanakkor valósággal kivégezte ellenfelét a Csenger NB II-es együttese. A szatmáriak a szünetig tizennégyszer vették be a Gyömrő kapuját, és bár a második félidőben lazábbra verték a figurát, így is megsemmisítő verést mértek a látogatóra. A postás kétszer, a házigazda huszonkétszer ,,csengetett”, és így egyedüliként a mezőnyben jócskán száz gólt fölött (nevezetesen száztizennégy járnak...) termelt az idény során.

A Nyíregyházi Ezüstcsikók számára viszont rosszul sült el a csömöri túra. A REAC legyűrte a Kiss-legénységet, amely a tizedik helyre esett vissza a tabellán, míg a Csenger továbbra is második.

KM-KT

NB I., 10. forduló

Győri ETO–Nyírgyulaj KSE 11–4 (7–2)

Győr, 200 néző, v.: Futó T., Gál P.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Varga D., Berecz Zs., Lovas N., Siska G. Csere: Kriston D. (kapus),

Czerula Zs., Tóth B., Oxi R., Polényi T., Pénzes Á., Végső Zs., Nagy B. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Drahovsky 4, Calvo 2, Constantino 2, Harnisch Á., Sáhó K., Seidler, illetve Berecz Zs. 2, Varga D., Lovas N.

További eredmények: Berettyóújfalu–Göcsej Zalaegerszeg 12–0, Haladás–Aramis 5–3, Rubeola FC–Vasas 4–5,

Dunaferr–Veszprém 5–0.

A bajnokság állása: 1. Rába ETO 24 pont/9 mérkőzés, 2. Dunaferr 22/10, 3. Haladás 21/9, 4. Berettyóújfalu 20/10, 5. Veszprém 12/10, 6. Nyírgyulaj 11/10, 7. Zalaegerszeg 9/9, 8. Aramis 8/10, 9. Vasas 7/9, 10. Rubeola 3/8.

NB II., Keleti csoport, 11. forduló

Csenger Futsal–UFC Gyömrő 22–0 (14–0)

Csenger, 500 néző, v.: Erdélyi T., Szabó F.

Csenger: Szabó J. – Balogh Á., Bodó R., Pankotai I., Balogh P. Csere: Gaál K., Szilágyi L., Katona P., Kovács Sz., Geletey Z., Csernyi R., Szilágyi D., Mándi L. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Bodó R. 6, Gaál K. 5, Szilágyi L. 3, Kovács Sz. 2,Balogh Á. 2, Kiss Sz. (öngól), Szilágyi D., Balogh P., Pankotai I.

REAC–Nyíregyházi Ezüstcsikók 10–6 (6–1)

Csömör, 100 néző, v.: Farkas B., Horváth M.

Ezüstcsikók: Imrő L. – Barzó G.,, Horváth N., Lakatos L,, Lakatos P. Csere: Makay R., Krizán S., Kovács E. Edző: Kis János.

Gól: Kovács E. 2, Barzó G., Lakatos P., Lakatos L., Horváth N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!