Hercegi esküvő – Protokollszakértő: nem a politikusok a főszereplők

Budapest – Harry herceg, a brit királyi család tagja és menyasszonya, Meghan Markle szombati esküvője arisztokrata esküvő lesz, nem a politikusokról szól – mondta Ocsenás Katalin protokoll szaktanácsadó-rendezvényszervező az M1 aktuális csatornán szombaton.

Az esküvőre nem hívták meg Theresa May brit miniszterelnököt, de még Barack Obama volt amerikai elnököt sem, akinek pedig legendásan jó a kapcsolata a vőlegénnyel. Elsősorban európai arisztokrata családok tagjai lesznek a vendégek – hangzott el.

Miután a menyasszony nem tagja az anglikán egyháznak, a templomban először megkeresztelik, azután következik az esküvő – mondta a szakember.

A viseletről szólva a protokollszakértő elmondta: a hírek szerint az esküvő után hercegnőként és férjes asszonyként jár a tiara – régi, előkelő fejdísz -, de a lapértesülések ellentmondóak a tekintetben, hogy rózsa-, lótusz-, vagy úgynevezett cambridge-i tiarát visel majd Meghan Markle.

A hírek szerint bár Vilmos herceg lesz a tanú, 40 percig nem lesz jelen az eseményen, ugyanis éppen most tartják az angol liga döntőjét, és Vilmosnak a labdarúgó-szövetség elnökeként a Wembley stadionban kell lennie. A kis György herceg pedig rövidnadrágot visel majd, mert a királyi családban 8 éves korig ez a kötelező viselet – mondta Ocsenás Katalin.

– MTI –
hirdetés