Herman Ottó-hét Csarodán

Az ünnepélyes megnyitó egy pillanata
Az ünnepélyes megnyitó egy pillanata - © Fotó: iskola
Csaroda – A névadóra emlékeznek a Csarodai Herman Ottó Általános Iskolában.


Az intézményben ezen a héten a hagyományokhoz híven Herman-hetet tartanak. Az ünnepélyes megnyitón az osztályok saját készítésű táblával és osztálylogóval vonultak fel.

Király Lajos intézményvezető megnyitója után a 8. osztályos tanulók elevenítették fel Herman Ottó életét, versekben mutatták be a természet sokszínűségét, szépségét, zárásként az év fáját – egy virágos kőrist – ültették el.

Hétfőn elméleti matematikatudásukat mérhették össze a felső tagozatosok, kedden az alsósok Csaronda-parti „partyn” fedezték fel a természet szépségeit, majd Herman-kupa címmel sportdélután következett. Szerdán minden osztály más-más helyszínen örökíthette meg a természet változatosságát, szépségeit. Csütörtökön helyesírási tudásukat mérik össze a tanulók, majd a Bockerek Vadásztársaság kiállítását nézhetik meg az érdeklődők. A tanulók az év élőlényeiről évkönyvet, a kirándulásokon készült fotókból albumot állítanak össze.

Pénteken a „Föld napja” megyei természetismereti vetélkedő döntőjével – tíz iskola csapatának versenyével – zárul a Herman-hét eseménysorozata.

KM
hirdetés