Hernyók ezrei lepték el Gilvánfát

Több ezer hernyó lepte el a Baranya megyei Gilvánfát. A falu határában lévő kukoricaföldön keltek ki és élelmet remélve, elindultak a falu felé. A helyiek nem tudják, hogy mivel lehet ellenük védekezni.Hernyó van a bozótosban, a fűben és a házak falán is, a helyiek egész nap a küzdenek ellenük. Önkormányzati közmunkások kézi permetezővel vegyszerezik az […]

Több ezer hernyó lepte el a Baranya megyei Gilvánfát. A falu határában lévő kukoricaföldön keltek ki és élelmet remélve, elindultak a falu felé. A helyiek nem tudják, hogy mivel lehet ellenük védekezni.

Hernyó van a bozótosban, a fűben és a házak falán is, a helyiek egész nap a küzdenek ellenük. Önkormányzati közmunkások kézi permetezővel vegyszerezik az egész falut a kártékony rovarok ellen. Hogy ez mennyire hatásos, az késő estére dől el, ugyanis a hernyók a hűvösben bújnak elő és akkor támadják meg újra a falut.

Gönczi Péter, Gilvánfa polgármestere elmondta, az állat veszélytelen. Az esztétikai problémán kívül nem okoz kárt: nem eszi a káposztát, a sárgarépát, egyszerűen csak nagyon kellemetlen, amikor ellepik a környéket.

A falubéliek abban bíznak, hogy a hernyók néhány napon belül bebábozódnak és miután kikeltek a lepkék, tovább szállnak.
hirdetés