Sport

2015.01.17. 14:26

Polgári erő, ikrekkel társítva

A Tiszalök nem vesztegeti az időt: máris új szerzemények érkezését jelentette be.

A Tiszalök nem vesztegeti az időt: máris új szerzemények érkezését jelentette be.

Új polgártársakat köszönhetnek Tiszalökön. A megyei első osztályú futballcsapat ugyanis nem pepecselt, alig néhány nappal a felkészülés kezdete után máris friss szerzemények bejelentésével rukkolt elő. Polgárról mindjárt ketten érkeztek: a középpályásként bevethető Csorba Tamás, valamint a védő Bene Levente.

Párosan szép az élet!

Adódik a kérdés, miért éppen őket nézte ki a szakmai stáb, hisz nem is a szabolcsi bajnokságban szerepelnek? Nos, Kovács János edző – aki csütörtökön ünnepelte születésnapját – jó néhány alkalommal személyesen tette tiszteletét a borsodi egylet mérkőzésein. Mély benyomásokat szerezhetett a kiszemeltekről, mert a Tisza-parti tréner „kémtevékenységének” eredménye, hogy a fent nevezett duó csapatot és megyét váltott. Most mondhatnánk, párosan szép az élet!

A változatosság kedvéért az „osztálytárs” Tiszavasváritól is ketten csatlakoztak a kilencedik helyen táborozó legénységhez, ráadásul eme kettőst még szorosabb kötelék fűzi egymáshoz. Olyannyira, hogy ikertestvérekkel gyarapodott a tiszalöki keret létszáma – a hátvéd, Szolyka Tamás mellett a középpályás Szolyka Gergő is itt folytatja. Az ötödik téli újonc Dinó János, az eleddig a Rakamazt segítő labdarúgó szintén középpályásként dobható harcba.

Nem fognak unatkozni

Miként azt már megszellőztettük, akadnak búcsúzók is. Czifrák Roland, továbbá Dobos Zoltán, vagyis rutinos játékosok köszöntek el – no nem mentek messzire, csak a szomszédos Tiszavasváriba.

Ami pedig a közeli napok programját illeti: a hétvégén nem fog unatkozni a Kovács-társulat. Előbb szombaton, a nyírbátori műfüves tornán debütál a Pátroha elleni mérkőzéssel, majd vasárnap reggel a 2. Nyírerdő Kupa teremlabdarúgó-torna selejtezőjében lesz érdekelt.

Az viszont a riválisok számára lehet fenyegető, hogy az elmúlt két évadban az őszi idényt csúnyán elszúró Tiszalök szénája ezúttal sokkal jobban áll, márpedig tavasszal mindannyiszor látványos feltámadást produkált. Ha marad a tendencia, nehéz lesz bírni a csapattal…

Koncz Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!