Hét méter és kétszázhúsz centi felett

Bakosi Péternek nagyon kevés hiányzott az egyéni csúcshoz
Bakosi Péternek nagyon kevés hiányzott az egyéni csúcshoz - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Leveleki Bence és Bakosi Péter is remek eredményt ért el a szombati nyíregyházi fedett pályás versenyen, amelyen a súlylökésben indulók is biztatóan mozogtak.

A szombati nyíregyházi fedett pályás versenyen a házigazda Sportcentrum atlétái közül ketten is figyelemfelkeltő eredményt értek el. Előbb Leveleki Bence javította hét méter fölé, egészen pontosan 704 centire az egyéni rekordját, amivel már csak hat centire került a nyári tbiliszi ifjúsági Európa-bajnokság kiküldetési szintjétől.

Bakosi Péter magasugrásban próbálkozott azzal, hogy közelebb kerüljön a 229 centis olimpiai szinthez, és az egy héttel korábbi, kevésbé jól sikerült versenye (210 cm) után ezúttal sokkal jobban szerepelt: a 200, a 210 és a 215 centit elsőre, a 220-t harmadikra ugrotta át, amivel beállította fedett pályás legjobbját. A következő magasság az egyéni csúcsot jelentő 224 centi volt, ez nem jött össze, de harmadikra nagyon kevés hiányzott a sikeres kísérlethez.

Súlylökésben Kerekes László 16.78 méterrel két centire megközelítette az előző heti eredményét, mögötte két diszkoszvető végzett, biztató eredményekkel: Szikszai Róbert 16.19-ig, Káplár János 15.93-ig jutott.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés