Hét terroristát öltek meg az amerikaiak Irakban – köztük két gyereket

Az amerikai erők hétfőn megöltek hét terroristát, megsebesítettek hármat, további kettőt pedig elfogtak, jelentette be hétfő délután az egyik szóvivő. A Bakuba közelében végrehajtott akcióban azonban nemcsak férfiak vesztették életüket, hanem két gyerek is.

Az amerikai közlemény szerint az iraki városnál járőröző csapatokat “gépfegyvertűzzel árasztották el az egyik épület tetejéről”. Az akciót kísérő repülőgépről erre rakétát lőttek ki az épületre.

Az csak ezt követően derült ki, hogy nők és gyerekek is voltak a helyszínen, akik közül két gyerek meghalt, egy harmadik megsebesült. Az amerikaiak a szétlőtt házban géppuskát, aknavetőt, öt rakétát, kilenc kalasnyikovot és 20 doboz lőszert találtak.

Szintén Bakuba környékén volt az az épület, ahol a múlt héten egy másik támadásban megölték a nemzetközi terrorhálózat iraki vezetőjét. Washingtonban hétfőn jelentették be, hogy a DNS-minták alapján is beigazolódott: valóban Abu Muszab al-Zarkavit ölték meg múlt szerdán. Az Al-Kaida pedig szintén hétfőn hozta nyilvánosságra az interneten, hogy Zarkavi helyébe Abu Hamza al-Mudzsaher lépett.
hirdetés