Hetedikesek, akik sokat tudnak Lengyelországról

A csapatok bizonyították tudásukat
A csapatok bizonyították tudásukat - © Fotó: Janics Attila
Nyíregyháza – Évszázadokra tekint vissza a magyar és a lengyel nép barátsága, melynek tiszteletére az országgyűlés 2007-ben március 23-át a lengyel-magyar barátság napjává nyilvánította.

A nyíregyházi Bem-iskola – a Nyíregyházi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával – az idén immár tizedik alkalommal szervezett ennek apropóján játékos csapatversenyt. Az első fordulóból 6 csapat jutott a szerdai döntőbe, rájuk a városháza Krúdy-termében érdekes feladatok vártak.

Visszanyert függetlenség

A három nyíregyházi (Krúdy gimnázium, Jókai és Móricz-iskola), valamint a tiszaszalkai, mándoki és tuzséri hetedikes diákok alkotta csapatokat Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő köszöntötte, majd a híres lengyel személyek (sportoló, zeneszerző, tudós, katona) nevét választó csapatok első feladatként jubileumi évkönyvet készíthettek abból az apropóból, hogy Lengyelország pontosan 100 évvel ezelőtt nyerte vissza függetlenségét.

A versenyen minden trió bizonyította felkészültségét, tudását és kreativitását; az ünnepélyes eredményhirdetést pedig március 23-án, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából rendezett ünnepségen tartják meg.

– KM –
hirdetés